Skip to main content

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 93-96: Ναν και Γκραντ γλίτωσαν το "τριφύλλι" από το κάζο στην άδεια Πυλαία

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε πάρα πολύ στην άδεια Πυλαία απέναντι στον ΠΑΟΚ, όμως ο απίθανος Κέντρικ Ναν ήταν αποφασισμένος να οδηγήσει τους πρωταθλητές Ελλάδας στη νίκη και το 2Χ2, με την καθοριστική συνεισφορά του Τζέριαν Γκραντ στα τελευταία λεπτά που με δύο δικά του σουτ λύγισε τον εξαιρετικό μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο δικέφαλο, για το τελικό 96-93.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματα τους στο παρκέ, με τον ΠΑΟΚ να χτίζει μια μικρή διαφορά 5 πόντων (13-8), εκμεταλλευόμενοι το καλό ξεκίνημα τον Άπσον και Ρέινολντς. Οι πρωταθλητές ωστόσο άρχισαν να «ρολάρουν» καλύτερα όσο κυλούσε το δεκάλεπτο, με τους Ναν και Λεσόρ να κρατούν σε απόσταση ενός πόντου το τριφύλλι στο τέλος της περιόδου (22-21). Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να κρατήσει το μικρό προβάδισμα του, χτυπώντας από την περιφέρεια με τους Κατσίβελη και Παπαδάκη. Οι παίκτες του Αταμάν «έσφιξαν» την άμυνα τους, δεν πτοήθηκαν από τον ρυθμό του δικέφαλου και μπόρεσαν να ανασυνταχθούν, ισοφαρίζοντας σε 36-36 με τον Ναν λίγο μετά τα μέσα της περιόδου. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με δικό του προβάδισμα, μετά από ένα προσωπικό σερί του Λεσόρ και ένα τρίποντο του Ναν μερικά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του δεύτερου δεκαλέπτου, με το σκορ στο 42-44.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Καντσελιέρι και συγκεκριμένα οι Ρέινολντς και Μπάρτλεϊ μπήκαν ορεξάτοι στο παρκέ, προκαλώντας «ζημιές» στην πράσινη άμυνα με δυναμικά drive προς το καλάθι και σουτ μέσης απόστασης. Ο επιθετικός ρυθμός των γηπεδούχων είχε ανέβει, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει σταθερά πόντους από τον Κέντρικ Ναν που κρατούσε σχεδόν μόνος του τους πρωταθλητές κοντά στο σκορ, καθώς οι «ασπρόμαυροι» είχαν χτίσει και διατηρούσαν ένα «μαξιλάρι» σταθερά άνω των πέντε πόντων. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 6 πόντους, για το 70-64. Στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο, το «τριφύλλι» ξεκίνησε με ένα επί μέρους 4-14, παίρνοντας γρήγορα το πάνω χέρι στην αναμέτρηση (78-84 στο 36’), με τους Παπαπέτρου και Γκριγκόνις να δίνουν λύσεις στον Αταμάν, με το πέρασμα τους στο παρκέ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν από το «εκρηκτικό» ξεκίνημα των πρωταθλητών Ελλάδας και μάζεψαν τη διαφορά στον πόντο με τον Ρέινολντς (85-86 στο 38’). Στο κρίσιμο σημείο για την αναμέτρηση, οι Γκριγκόνις και Γκραντ με δύο πολύ μεγάλα τρίποντα έδωσαν «ανάσα» στον Παναθηναϊκό για το 85-92, ένα λεπτό πριν τη λήξη. Παρά το μικρό σερί του ΠΑΟΚ που βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει ξανά στο -2 μετά από καλάθι του «καυτού» Ρέινολντς, ο Τζέριαν Γκραντ με «κρύο αίμα» πέτυχε ένα δίποντο που ουσιαστικά σφράγισε την αναμέτρηση. Οι δύο βολές του Μήτογλου και ένα τρίποντο του Παπαδάκη απλώς έγραψαν το τελικό 93-96.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 42-44, 70-64, 93-96

Οn fire: Ο Κέντρικ Ναν που πέτυχε 27 πόντους, (12/13 σουτ, 9/9 2π, 3-4 3π), μαζί με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ξεχώρισαν: Ο Ματίας Λεσόρ ήταν συμπαραστάτης του Κέντρικ Ναν, με τον Γ΄α΄λλο σέντερ να σημειώνει 17 πόντους ενώ μάζεψε 9 ριμπάουντ. Για τους γηπεδούχους, οι Μπάρτλεϊ και Ρέινολντς σημείωσαν από 20 πόντους, όμως δεν ήταν αρκετοί για την ομάδα του δικεφάλου.

Η μεγαλύτερη διαφορά: +8 υπέρ του ΠΑΟΚ, 70-62 στο 29’

Διαιτητές: Καρπάνος, Μαγκλογιάννης, Χριστινάκης