Skip to main content

CBA: Πάει για αναβολή μέχρι την 1η Ιουλίου το πρωτάθλημα της Κίνας

Το πρωτάθλημα της Κίνας έχει βάλει προσωρινά… παύλα και ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα οδεύει προς αναβολή μέχρι την 1η Ιουλίου.

Το CBA ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει τον Απρίλιο, μεταφέρθηκε για τον Μάιο, τελικά όμως οι άνθρωποι της λίγκας δεν βλέπουν φως στον ορίζοντα.

Η διακοπή της αγωνιστικής δράσης προκάλεσε τεράστιες οικονομικές ζημιές σε όλες τις ομάδες, με τα κορυφαία στελέχη της λίγκας, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ζανγκ Ντούο, να δέχονται περικοπές περικοπές της τάξης του 15%-30%.

Η Κίνα προσπαθεί να επιστρέψει στην προ κορονοϊού εποχή εν μέσω μεγάλων περιορισμών που συνεχίζουν να κάνουν δύσκολη τη ζωή των πολιτών και φυσικά, η διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος με παίκτες και προπονητές από όλα τα μέρη της γης εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για νέα εξάπλωση του ιού.

Οι άνθρωποι της λίγκας δεν θέλουν να πάρουν ένα τόσο μεγάλο ρίσκο, αναμένουν τις εξελίξεις αλλά όπως φαίνεται δεν υπάρχει τρόπος να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.  Σε περίπτωση μάλιστα που επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, τα πράγματα θα γίνουν πολύ περίπλοκα αφού πολλά συμβόλαια παικτών αλλά και προπονητών θα έχουν ολοκληρωθεί.