Skip to main content

Σβεντ: «Θέλω να παίζω για τουλάχιστον 5-6 χρόνια ακόμα»

Ο Αλεξέι Σβεντ μίλησε για την καθημερινότητά του, τόνισε ότι θέλει να παίζει για τουλάχιστον 5-6 χρόνια ακόμα και στάθηκε στη βοήθεια που είχε ολα αυτά τα χρόνια από την οικογένειά του.

Αναλυτικά όσα είπε στο Sportando:

-Πόσο καιρό είσαι σπίτι λόγω της καραντίνας; Πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητά σου;

«Τον περισσότερο χρόνο μένω σπίτι και προσπαθώ να βγαίνω όσο τον δυνατόν λιγότερο έξω. Όλα ξεκίνησαν όταν η VTB και η EuroLeague κατέβασαν ρολά, από τότε, βγαίνω έγω όλο και λιγότερο. Βγάζω το σκύλο βόλτα κοντά στο σπίτι ή πηγαίνω στα μαγαζιά που είναι κοντά μου».

-Σου λείπει το μπάσκετ;

«Φυσικά και μου λείπει. Τώρα στον πλανήτη υπάρχει μία κατάσταση που είναι καλύτερο να μένουμε μέσα. Η καραντίνα θα περάσει και η ζωή όλων θα επιστρέψει στο κανονικό. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μένουμε στο δρόμο όλο το δυνατόν λιγότερο και να είμαστε καλά στην υγεία μας».

-Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι στην καριέρα σου, τι θα άλλαζες;

«Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ αυτό επειδή τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Αγαπώ ό,τι συμβαίνει και συνέβη στην καριέρα μου».

-Αν δεν ήσουν επαγγελματίας παίκτης μπάσκετ, τι επάγγελμα θα επέλεγες;

«Κυριολεκτικά δεν ξέρω, από τότε που μετακόμισα στη Μόσχα και άρχισα να παίζω επαγγελματικά σκέφτομαι αποκλειστικά το μπάσκετ»,

-Το να παίξεις στο NBA ήταν ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μπορείς να πεις ότι δεν έχεις κάποιο όνειρο τώρα; Ή μήπως έχεις;

«Το όνειρο κάθε επαγγελματία είναι να παίξει στο NBA και είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα. Δεν μου αρέσει να μιλάω για όνειρα, όταν θέτεις στόχους που θες να πετύχεις κάνεις τα πάντα για να τα καταφέρεις».

-Τι θα ήθελες να μάθεις;

«Δεν έχω πολύ χρόνο για να μάθω κάτι τώρα, ίσως όταν αποσυρθώ».

-Το παιχνίδι σου έχει δώσει ό,τι έχεις τώρα. Τι θα κάνεις όταν αποσυρθείς;

«Για την ακρίβεια, δεν μου έδωσε το μπάσκετ, αλλά οι γονείς μου. Η οικογένειά μου με βοήθησε και ήταν συνεχώς εκεί. Η γυναίκα μου, οι αδερφές και τα αδέρφια μου, σε αυτούς τα οφείλω όλα».

-Αν μπορούσες να δειπνήσεις με κάποιον από το παρόν ή το παρελθόν, ποιον θα επέλεγες;

«Οποιοδήποτε. Τον Ιούλιο Καίσαρα, τον Στάλιν ή τον Γκαγκάριν, θα μπορούσα να πω πολλούς ακόμα».

-Έγινες σταρ όταν ήρθαν οι επιτυχίες;

«Όχι, πάντα πρέπει να μένεις αυτός που είσαι. Δεν έπαιζες κάπου πριν γίνεις κάποιος και έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα με πολύ κόσμο. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε όσα περάσαμε, ποιοι ήμασταν και ποιοι γίναμε».

-Πόσα χρόνια θα ήθελες να παίξεις ακόμα ως επαγγελματίας:

«Ακόμα 5-6 χρόνια σίγουρα».

-Πώς σου φάνηκε η απόφαση για τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων; Η Ιαπωνία είναι ένα από τα αγαπημένα σου μέρη, ήσουν εκεί το περασμένο καλοκαίρι. Τι σου άρεσε περισσότερο;

«Αγάπησα την Ιαπωνία. Όταν μου δοθεί η ευκαιρία θέλω να πάω και πάλι για μερικές εβδομάδες. Μου αρέσει η κουλτούρα, το φαγητό και οι σχέσεις που διατηρούν οι άνθρωποι εκεί».