Skip to main content

Φενέρ: Ο Αλί Κοτς προανήγγειλε μεγάλο «ψαλίδι» στο μπάτζετ

Ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε περιμένει να συναντηθεί με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, με τον Αλί Κοτς να εξηγεί ότι ο σύλλογος πρόκειται να προχωρήσει σε πολύ σημαντικές μειώσεις σε κάθε τμήμα του.

Τα πράγματα στην Τουρκία είναι δύσκολα και όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση χειροτερεύει, με τον Αλί Κοτς, να δίνει παραχωρεί σήμερα συνέντευξη Τύπου κι να εξηγεί ότι η επόμενη σεζόν και τα χρόνια που ακολουθούν δεν θα θυμίζουν το παρελθόν. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι η σεζόν στη EuroLeague δεν θα συνεχιστεί.

Αρχικά, ο Κοτς εξήγησε ότι το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος αναμένεται να πέσει κατά 40% και εν συνεχεία αναφέρθηκε στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς:

«Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είναι ένας ζωντανός θρύλος της ομάδας. Κάναμε πάντα τις κινήσεις που εκείνος ήθελε και δημιουργήσαμε κορυφαία ρόστερ. Του κάναμε προσφορές για να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας, εκείνος όμως πίστευε ότι το καλύτερο ήταν να μιλήσουμε στο τέλος της περιόδου. Η σεζόν τελείωσε. Περιμένουμε την απόφαση της EuroLeague, αλλά δεν νομίζω ότι θα ξαναπαίξουμε φέτος. Θα έχω μια νέα συνάντηση με τον Ομπράντοβιτς τις επόμενες μέρες, ξέρει ότι η Φενέρμπαχτσε είναι το σπίτι του. Αν θέλει, θα μείνει».

Όσον αφορά τις πληρωμές του συλλόγου, για τις οποίες έχουν γραφτεί κατά καιρούς διάφορα πράγματα για μεγάλες καθυστερήσεις, υπογράμμισε πως:

«Η Φενέρμπαχτσε έχει πληρώσει όλους τους μισθούς έως τον Φεβρουάριο του 2020. Δεν έχουμε συναντήσει ακόμη τους αθλητές για να συζητήσουμε μειώσεις στα συμβόλαιά τους. Πήγαμε από τα 91 εκατομμύρια τουρκικές λίρες στα 72 και πρέπει να πέσουμε ακόμη περισσότερο, ίσως κάτω από τα 50 εκατομμύρια λίρες. Δεν θα παίρνει κάποιος πάνω από τα τρία εκατομμύρια ετησίως, το μεγαλύτερο συμβόλαιο θα είναι στα 2 - 2.2 εκατομμύρια».