Skip to main content

GM Χίμκι: «Αν ο Σβεντ δεχθεί πρόταση από το ΝΒΑ, δύσκολα θα πει όχι»

Το συμβόλαιο του Αλεξέι Σβεντ με την Χίμκι ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, με τους διοικούντες της ομάδας να βρίσκονται σε συζητήσεις με το μεγάλο τους αστέρι, τον Πάβελ Αστάκοφ, GM της Χίμκι, όμως, να τονίζει πως αν στο… κόλπο μπει και το ΝΒΑ, τότε δύσκολα ο Ρώσος θα παραμείνει και την νέα σεζόν κάτοικος Μόσχας.

"Αυτή τη στιγμή έχουμε κάνει κάποιες διερευνητικές επαφές με τους εκπροσώπους του, αλλά λόγω της κατάστασης στην EuroLeague έχουμε βάλει παύση. Αν τελειώσει η σεζόν, τότε θα συνεχίσουμε αμέσως τις διαπραγματεύσεις. Νομίζω όμως ότι αν δεχθεί κάποια σοβαρή πρόταση από ομάδα του ΝΒΑ, όχι από οικονομική άποψη αλλά σε σχέση με τον ρόλο του, τότε θα είναι δύσκολο να τον κρατήσουμε. Πιστεύω ότι αν και ο Σβεντ έχει παίξει στο ΝΒΑ, θα δεχθεί την πρόκληση, αρκεί να έχει εγγυήσεις από την ομάδα και τον προπονητή του ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αστάκοφ, αν και στην συνέχεια πρόσθεσε:

"Αν ο Σβεντ δεν λάβει τις εγγυήσεις που θέλει από ομάδα του ΝΒΑ, τότε δεν βρίσκω λόγο για να αλλάξει ομάδα. Σε εμάς είναι ο απόλυτος ηγέτης. Νιώθει άνετα και αγωνιστικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Καμία φορά τον ρωτάμε και πριν πάρουμε κάποιους παίκτες. Δεν είναι απλώς ο υψηλότερα αμειβόμενος παίκτης μας, αλλά μέλος της ομάδας. Φυσικά και θέλουμε να μείνει, αλλά είναι δική του απόφαση".