Skip to main content

Μπούμπουρας: «Δεν υπήρξε καμία επαφή με τον Άρη»

Ο ιδιοκτήτης του Ηφαίστου, Σπύρος Μπούμπουρας, παραχώρησε συνέντευξη στον στον Ρ/Σ «Metropolis 95.5» στην οποία, μεταξύ άλλων, σχολίασε τα νέα κριτήρια του ΕΣΑΚΕ, μίλησε για τη συμμετοχή της ομάδας της Λήμνου στη Basket League την νέα σεζόν, ενώ σχολίασε και το φημολογούμενο ενδιαφέρον του για την ΚΑΕ Άρης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

Για την κατάσταση στο άθλημα: «Η περίοδος που διανύουμε οικονομικά αλλά και λόγω του κορονοϊού δεν είναι η καλύτερη. Παρόλο αυτά οι αποφάσεις που λήφθηκαν είναι σ’ ένα πολύ θετικό πλαίσιο για ένα βήμα προς το καλύτερο. Ακούγεται ότι αυτό που ψήφισε ο ΕΣΑΚΕ είναι η αύξηση των μπάτζετ, προσωπικά όμως έχω αντίθετη άποψη. Όταν το μίνιμουμ μπάτζετ είναι τα 800.000 ευρώ κι αυτό το ποσό δεν αφορά μόνο τα συμβόλαια αλλά την εφορία, τις ασφαλιστικές εισφορές κι πολλά άλλα, το ποσό που αντιστοιχεί σε αγωνιστικό μπάτζετ είναι 400.000 ευρώ. Για να είσαι σ’ ένα χαμηλό έως νορμάλ επίπεδο στην πρώτη κατηγορία, δεν μπορεί να μην έχεις μπάτζετ 400.000 ευρώ. Φέτος εμείς είχαμε σχεδόν το διπλάσιο. Βέβαια το δικό μας μπάτζετ δεν είναι αντιπροσωπευτικό της κατηγορίας. Να σκεφτείτε ότι ακόμη και για τη γραμματεία που έρχεται από την Αθήνα στους εντός έδρας αγώνες, το αεροπορικό εισιτήριο για τη Λήμνο κοστίζει 250 ευρώ κατ’ άτομο, οπότε πρόκειται για περισσότερα έξοδα».

 Για το εάν ο Ήφαιστος θα είναι στην Α1: «Η Λήμνος δεν είναι Ρόδος ή Κρήτη, παρόλ’ αυτά πάντα βοηθούν τις ομάδες οι λεγόμενες ανταποδοτικές χορηγίες. Εμείς οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της Λήμνου ο οποίος στήριξε την προσπάθειά μας. Φέτος είχαμε περίπου 650 εισιτήρια διαρκείας και ακόμη 400 εισιτήρια σε κάθε παιχνίδι».
 
Για τα σενάρια που αφορούν το μέλλον του στον Ήφαιστο: «Δεν το κρύβουμε, εξάλλου ξεκίνησα αναφερόμενος στη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Αυτή την περίοδο βάζουμε κάτω τα πάντα και γενικώς είναι περίοδος αποφάσεων. Έχουμε ξεκινήσει επαφές και πιστεύω ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχουμε τελικές αποφάσεις».

Για τον Κωστή Ζαμπονάκη και το Ρέθυμνο: «Είναι τεράστιο πλήγμα γιατί είναι άνθρωπος ο οποίος ξέρει από μπάσκετ, είναι κύριος στις υποχρεώσεις του και ειδικά για μας που εκπροσωπούμε νησιά, είναι αρνητικό να μην έχει εκπρόσωπο στην Α1 η Κρήτη. Είναι τεράστιο πρόβλημα».

Για τις ομάδες της Basket League της νέα σεζόν: «Δεν μπορώ να σας πω, δεν είναι… ΚΙΝΟ. Η Ελλάδα ως χώρα οικονομικά απέχει από παλαιότερες εποχές. Το βλέπουμε και στην Euroleague με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, τη διαφορά που υπάρχει σε σχέση με άλλα κλαμπ. Το 2009 είχαν τα μεγαλύτερα μπάτζετ στη διοργάνωση και πλέον δεν ξέρω αν είναι στην πρώτη δεκάδα. Το θέμα λοιπόν είναι πόσες ομάδες μπορεί να υποστηρίξει η επαγγελματική λίγκα στην Ελλάδα».

Για την κατάσταση στον Άρη: «Για τον Άρη, γνώμη μου είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν επενδυτές γιατί υπήρξαν κακοί επενδυτές στο παρελθόν. Δεν φταίει το σωματείο, τους αποτρέπει η κατάσταση», είπε και ρωτήθηκε για το αν οι δύο ομάδες θα ήταν πιο ελκυστικές σε περίπτωση μη ύπαρξης υπέρογκων χρεών. «Δεν το ξέρω, σίγουρα όμως θα ήταν πιο εύκολο να βρεθεί».

Για τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί περί ενδιαφέροντος της οικογένειάς του για τους «κίτρινους»: «Επειδή ήταν η δεύτερη φορά που αναφέρθηκε κάτι τέτοιο, καθώς προϋπήρξε η ΠΑΕ, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπήρξε καμία συζήτηση. Εμείς δεν θέλουμε αυτό που συμβαίνει γιατί σεβόμαστε τον κόσμο του Άρη, αγαπάμε την ομάδα του Άρη, δεν θέλουμε ο κόσμος να πιστεύει ότι κάνουμε διαφήμιση χρησιμοποιώντας το όνομα του Άρη. Δεν έγινε καμία επαφή κι όταν βγήκαν τα δημοσιεύματα, μου τηλεφώνησε ο κύριος Αρβανίτης και του το είπα. Πέραν τούτου, η εποχή δεν είναι κατάλληλη».

Για τον Άρη και τα χρέη: «Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει τα όριά του και δεν είναι μόνο τα οικονομικά αλλά σαν παράγοντας σε μια ομάδα, ποιες είναι οι δυνατότητές του. Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Ο Άρης είναι ένα σωματείο το οποίο αν θέλεις να το αναλάβεις θα πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμος γιατί έχεις να κάνει με μεγάλο λαό και τέτοια ιστορία (σωματείου). Σε μια ομάδα όπως είναι ο Ήφαιστος κι ένα μέλος της οικογένειας ασχολείται μόνο με αυτή».

Για τις συνθήκες στο μπάσκετ της Θεσσαλονίκης: «Έτσι όπως είναι δομημένο το μπάσκετ, με το πρότυπο της Euroleague η οποία (ουσιαστικά) είναι κλειστή λίγκα, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να γίνει αυτό. Ακούω συνέχεια για επένδυση, πιστεύω ότι δεν υπάρχει επένδυση να πεις θα επενδύσω και θα βγάλω λεφτά. Υπάρχει ηθική επένδυση, δηλαδή λαμβάνω αγάπη και χαρές. Η αναγνωρισιμότητα είναι το τελευταίο, γιατί υπάρχουν πιο οικονομικοί τρόποι για να την αποκτήσεις και να γίνεις γνωστός. Ακούω και διαβάζω συνέχεια ‘τι κακή διαχείριση κάνει ο ΕΣΑΚΕ’ και ότι ‘η φυγή του Ολυμπιακού ήταν τεράστιο πλήγμα’. Σίγουρα ήταν πλήγμα η φυγή του Ολυμπιακού, σίγουρα θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα κάποια πράγματα, εγώ λέω όμως ότι αν φύγει ο Γαλατσόπουλος και πάρουμε τον Άνταμ Σίλβερ, η αγορά τόσο πεσμένη… Λέμε για τα έσοδα της Λίγκας. Πρόπερσι και πέρσι με Ολυμπιακό και φέτος με τη φυγή του Ολυμπιακού, τα ίδια ήταν, απλά μοιράστηκαν αντί για δώδεκα ομάδες, σε έντεκα. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις αλλά γενικά είναι πολύ πεσμένα τα πράγματα».

Για το αν θα έπρεπε να ψηφιστούν κριτήρια εμπορικότητας τα οποία αφορούν τα εισιτήρια που οφείλει να έχει μια ομάδα στην Basket League: «Το έχω συζητήσει, πιστεύω ότι θα βοηθούσε τους ιδιοκτήτες των ομάδων που δεν έχουν κόσμο γιατί θα έλεγαν στην περιοχή που εδρεύουν ότι κοιτάτε παιδιά αν δεν έχουμε 1000 εισιτήρια και δεν έρχεστε στο γήπεδο τέρμα η η ομάδα. Δεν γίνεται να έχεις και το ένα και το άλλο. Τώρα, εμπορικότητα υπάρχουν γιατί υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση σε Άρη και ΠΑΟΚ. Είναι σαν να έχεις μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, να έχεις δύο μοντέλα που βγάζουν προβλήματα όταν τα αγοράζεις αλλά είναι τα μόνα που πουλάνε. Σίγουρα θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση στον Άρη και στον ΠΑΟΚ σε σχέση με αυτή που θα έχουν ομάδες όπως το Λαύριο και ο Ήφαιστος».