Skip to main content

Χάουαρντ: «Μην παίξουμε μπάσκετ μέχρι να λυθούν τα προβλήματα»

Ο Κάιρι Ίρβινγκ είναι κατά της επανεκκίνησης της σεζόν στο ΝΒΑ, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που συμμερίζονται την άποψη του αστέρα των Νετς.

Ανάμεσα τους και ο Ντουάιτ Χάουαρντ, που με δήλωση που έστειλε στο ESPN, στέκεται στο πλευρό του Ίρβινγκ, λέγοντας πως με την αποχή τους από την δράση, οι παίκτες θα στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Αναλυτικά:

"Συμφωνώ με τον Καϊρί (Ίρβινγκ). Το μπάσκετ και η διασκέδαση γενικώς δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή και θα είναι μόνο ένας περισπασμός. Σίγουρα μπορεί να μην αποσπάσει την προσοχή των παικτών, αλλά εμείς έχουμε τους πόρους που η κοινωνία μας δεν έχει. Ακόμα και ο μικρότερος περισπασμός για αυτούς μπορεί να μειώσει την επίδραση που υπάρχει, η οποία δεν θα σταματήσει ποτέ. Ειδικά όπως είναι τώρα το κλίμα.

Δεν θα ήθελα τίποτα περισσότερο από το να κατακτήσω το πρώτου μου πρωτάθλημα. Αλλά η ενότητα των δικών μου ανθρώπων θα ήταν μεγαλύτερη από ένα πρωτάθλημα και αυτό είναι πολύ όμορφο για να αφήσω την ευκαιρία να περάσει. Ποια θα μπορούσε να είναι η καλύτερη στιγμή για να εστιάσουμε στις οικογένειές μας απόαυτή. Αυτή είναι μία σπάνια ευκαιρία πιστεύω, την οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε ως κοινότητα.

Πότε ξανά είχαμε τόσο χρόνο να περάσουμε με τις οικογένειές μας. Από εκεί ξεκινάει η ενότητά μας. Στο σπίτι! Με την οικογένεια! Ο ευρωπαϊκός αποικισμός μας στέρησε την πλούσια ιστορία μας και ακόμα δεν έχουμε καθίσει να το καταλάβουμε. Όσο λιγότεροι περισπασμοί υπάρχουν, τόσο περισσότερο μπορούμε να ανακαλύψουμε ξανά τους εαυτούς μας. Τα έθνη έρχονται από τις οικογένειες. Οι αφροαμερικανοί δεν είναι έθνος ή εθνικότητα. Είναι ώρα οι οικογένειές μας να γίνουν τα δικά μας έθνη. Μην παίξουμε μπάσκετ μέχρι να λυθούν τα προβλήματα".