Skip to main content

Μαργαρίτης: «Κέρδισα πάρα πολλά από την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια»

 Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανανέωση με τον ΠΑΟΚ έκανε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:

Πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο «Παλατάκι» στα 30 του χρόνια! Το καλοκαίρι του 2012. Φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε μία εποχή όπου η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών υπογράφουν μονοετή συμβόλαια και η θητεία τους στην ομάδα είναι μικρής διάρκειας. Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης όμως, συμπλήρωσε ήδη 8 χρόνια στον ΠΑΟΚ, θα τα κάνει σίγουρα 9 και ελπίζει ότι μέχρι να κλείσει την καριέρα του, θα προλάβει κάτι καλό με την ομάδα. Αυτό ενδεχομένως που άγγιξε το Φεβρουάριο του 2019 στο Ηράκλειο, αυτό που ονειρεύτηκε σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ακούγεται… κάπως να το λέει τώρα, μετά την εξαιρετικά δύσκολη και κακή από όλες τις πλευρές περσινή σεζόν. Υπάρχει όμως μία νέα προσπάθεια, ένα νέο ξεκίνημα, που αποτελεί και το βασικότερο λόγο της παραμονής του στον ΠΑΟΚ. Υπάρχει και πίστη, παρά τον δύσκολο και μακρύ δρόμο που έχει να διανύσει η ομάδα. Ποτέ όμως δεν είναι αργά. Και αυτό, ειδικά ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα…

«Γυρίζω μερικές φορές πίσω στο 2012, σκέφτομαι την πρώτη φορά που πάτησα το πόδι μου σε αυτό το γήπεδο, την πρώτη μου επαφή με τον ΠΑΟΚ και η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Μία ευκαιρία ήθελα και την είχα μπροστά μου. Ήθελα να αποδείξω ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω. Δόξα τω Θεό τα κατάφερα. Με την βοήθεια όλων των ανθρώπων που ήταν όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα, διοικήσεις, προπονητές, συμπαίκτες, η στήριξη του κόσμου και των δικών μου ανθρώπων με βοήθησαν να φτάσω εδώ που είμαι αυτή την στιγμή», λέει ο Βαγγέλης Μαργαρίτης και ρίχνοντας μία ματιά στο γεμάτο πλέον βιογραφικό του, μόνο υπερήφανος μπορεί να είναι για ότι έχει καταφέρει. Τα τελευταία οκτώ χρόνια. Από τα 30 του και μετά. Σε μία περίοδο της ζωής του και της αθλητικής του καριέρας, όπου οι περισσότεροι χαμηλώνουν τις στροφές, αυτός άρχισε να τις ανεβάζει. «Κέρδισα πάρα πολλά από την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Μου δόθηκε η δυνατότητα να συνεργαστώ με ανθρώπους που έχουν δώσει πάρα πολλά στο μπάσκετ, όπως ο Μπάνε, ο Μάτζικ, ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο Τέλης χωρίς να θέλω να αδικήσω κανέναν. Είχα την τύχη να έχω σπουδαίους συμπαίκτες που με βοήθησαν πολύ όπως ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο Χαραλαμπίδης, ο Δέδας, ο Τσόχλας και πολλοί ακόμη», τονίζει ο Βαγγέλης Μαργαρίτης και κάνοντας την αποτίμησή του καταλήγει… «αυτή η αναγνώριση που ήρθε προς το πρόσωπό μου κι αυτή η αγάπη είναι πράγματα που με έχουν σημαδέψει. Έγινα αρχηγός σε μία ομάδα από την οποία έχουν περάσει γίγαντες, ο κόσμος φώναξε το όνομά μου. Ειλικρινά δεν έχω λόγια για να περιγράψω πως αισθάνθηκα όταν άκουσα τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να φωνάζουν το όνομά μου. Αυτό και το γεγονός ότι έφτασα να αγωνιστώ στην Εθνική ομάδα τα ξεχωρίζω. Και είμαι ευγνώμων για όλα αυτά που έζησα ως τώρα μέσα από την ομάδα του ΠΑΟΚ. Δέθηκα με πολύ κόσμο, έκανα φίλους για μία ζωή, παντρεύτηκα και περιμένουμε πλέον το πρώτο μας παιδί και σίγουρα μπορώ να πω ότι ο ΠΑΟΚ είναι… οικογένεια μου».

 
 Η νέα προσπάθεια που έφερε τη συμφωνία

Το πρώτο του συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ το υπέγραψε το καλοκαίρι του 2012. Στις 4/7/2013 ανανέωσε για πρώτη φορά και για δύο χρόνια τη συνεργασία του με την ομάδα. Στις 5/6/2015, λίγο πριν ολοκληρωθεί η σεζόν, ανανέωσε και πάλι το συμβόλαιό του, αυτή τη φορά για τρία χρόνια και όταν ήρθε η ώρα (15/6/2018), υπέγραψε μία ακόμη (διετή) ανανέωση, η οποία τον έφερε ως το 2020. Ήταν τελικά εύκολη υπόθεση η συμφωνία; «Από τη στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την ομάδα ο κ.Χατζόπουλος, είχα μόνο ένα πράγμα στο μυαλό μου. Ήθελα να στηρίξω την προσπάθεια που κάνει. Αισθάνθηκα ότι όπως με στήριξε η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, ήθελα να είμαι κι εγώ εδώ, να βοηθήσω και να στηρίξω αυτή τη νέα προσπάθεια. Όπως νομίζω ότι πρέπει να κάνουν όλοι. Να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και ειδικά τον κ.Χατζόπουλο», εξηγεί ο Βαγγέλης Μαργαρίτης και στέλνει το δικό του μήνυμα προς όλους τους ΠΑΟΚτσήδες... «Μετά την περσινή χρονιά, που ήταν για μένα η δυσκολότερη σε όλη μου την καριέρα, γίνεται ένα νέο ξεκίνημα. Με νέους ανθρώπους στη διοίκηση, στους οποίους εύχομαι να καταφέρουν να ανέβουν το βουνό που έχουν μπροστά τους. Και όλοι μαζί, όσοι ασχολούμαστε με την ομάδα και οι φίλαθλοι, να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, να κάνει η ομάδα ένα νέο ξεκίνημα την επόμενη χρονιά και με υπομονή κάθε χρόνο να κάνει και βήματα μπροστά».