Skip to main content

Gigantes: «Η επιστροφή της Γέμελος στο WNBA μετά από 1780 ημέρες» (vid)

Η Τζάκι Γέμελος ζει και πάλι το δικό της αμερικανικό όνειρο, επιστρέφοντας μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα 1780 ημέρες στο WNBA και το ισπανικό περιοδικό «Gigantes del basket» έκανε ξεχωριστή αναφορά στο μεγάλο «comeback» της Ελληνίδας γκαρντ.

«Πως είναι να επιστρέφεις στο WNBA, πέντε χρόνια μετά την τελευταία σου παρουσία και μάλιστα να συνεχίζεις να προσπαθείς να βελτιώνεσαι; Είναι ένα από τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η Τζάκι Γέμελος», αναφέρει η ισπανική ιστοσελίδα για την πρώην παίκτρια του Ολυμπιακού, η οποία όχι μόνο επέστρεψε, αλλά στο παιχνίδι με τους Μιστίκς σημείωσε και τους πρώτους πόντους της, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια!

Η Γέμελος επιλέχθηκε στο draft του 2012 από τους Μινεσότα Λινξ, όμως προτίμησε να ξεκινήσει την επαγγελματική της καριέρα από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, την σεζόν 2013-14.  έκανε το ντεμπούτο της στο WNBA το 2015 με την φανέλα των Σικάγο Σκάι, όμως η… κατάρα των τραυματισμών (πέντε χιαστοί!) που την ταλαιπωρούσαν από τα κολλεγιακά της χρόνια, της στέρησε μια σπουδαία καριέρα.

Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια δεν έμεινε ανενεργή, καθώς αγωνίστηκε σε Ιταλία και Ελλάδα, με τις εμφανίσεις της με την φανέλα του Ολυμπιακού να  αποτελούν το… διαβατήριο για την επιστροφή της στις ΗΠΑ.

Η Ελληνίδα γκαρντ προσπάθησε να επιστρέψει και το 2018, όταν έδωσε τα χέρια με τους Λας Βέγκας Έισις, όμως κόπηκε λόγω των προβλημάτων στα γόνατα της. Τώρα στους Κονέκτικατ Σαν προσπαθεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και όπως έδειξε από το πρώτο της παιχνίδι κόντρα στους Μιστίκς, είναι στο χέρι της να τα καταφέρει.