Skip to main content

Σμαρτ: «Δεν ήμουν άνθρωπος γι' αυτήν την γυναίκα, αλλά ένα είδος διασκέδασης»

Ο γκαρντ των Σέλτικς, Μάρκους Σμαρτ μίλησε στο The Players Tribune, για ένα περιστατικό ρατσισμού που έλαβε χώρα έξω από το TD Garden ύστερα από μια νίκη των Κελτών από μια γυναίκα στο parking.

Ο Σμαρτ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι:  «Υπήρξαν πολλά περιστατικά ρατσισμού και ειδικά μέσα στο γήπεδο και την ώρα του αγώνα. Όμως αυτό που έχει καρφωθεί στο μυαλό μου και το οποίο μου άσκησε την μεγαλύτερη επιρροή έλαβε χώρα έξω από το TD Garden ύστερα από μια νίκη των Σέλτικς.

Συγκεκριμένα Έβγαινα από το πάργκινγκ του γηπέδου μας όταν είδα μία λευκή γυναίκα με το 5χρονο-6χρονο παιδί της να περνάει παράνομα τον δρόμο και τα αυτοκίνητα πλησίαζαν κατά πάνω τους. Είχα ανοιχτά τα παράθυρά μου και συνειδητοποίησα ότι κάτι κακό θα συνέβαινε. Γι' αυτό και της φώναξα, ευγενικά, ότι έπρεπε να περάσουν γρήγορα τον δρόμο ώστε να μην πάθαιναν κάτι κακό. Η γυναίκα με έβρισε . Για ένα δευτερόλεπτο δεν μπορούσα να ανασάνω και αναρωτήθηκα εάν και εφόσον το είπε αλήθεια αυτό...

Δεν ήμουν άνθρωπος γι' αυτήν την γυναίκα, αλλά ένα είδος διασκέδασης. Τίποτα περισσότερο. Και, πιστέψτε με, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω κάθε σταγόνα υπομονής για να μην την βρίσω. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα έφυγα. Απλά ήθελα να τελειώσει όλο αυτό».