Skip to main content

Λυκογιάννης: «Η αμυντική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ θα κρίνει το ματς με την Λάρισα»

Το πρωτάθλημα της Basket League επιστρέφει στην δράση, μετά από διακοπή δύο εβδομάδων, με τον ΠΑΟΚ να δοκιμάζεται στην Λάρισα, απέναντι στην τοπική ομάδα (28/2, 17:00), στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής.

Η προετοιμασία του Δικέφαλου για την αναμέτρηση της Κυριακής ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, καθώς τα καθιερωμένα τεστ για τον κορονοϊό βγήκαν αρνητικά,  με τον Τζος Κάρτερ να είναι το νέο πρόσωπο στην ομάδα, παίρνοντας την θέση του τραυματία Ελάιζα Μήτρου – Λονγκ.

Ενόψει της αναμέτρησης της Λάρισας, ο Άρης Λυκογιάννης, με δηλώσεις του,  στάθηκε στο πρόσωπο που θα παρουσιάσουν αμφότερες οι ομάδες, μετά την διακοπή, ενώ τόνισε πως το παιχνίδι θα κριθεί από την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του.

Αναλυτικά:

«Είναι πολύ σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι, απέναντι σε μία καλή ομάδα που έχει ανάγκη για βαθμούς. Η Λάρισα έχει πάρει σημαντικές νίκες απέναντι σε καλές και δυνατές ομάδες, ωστόσο και για τις δύο ομάδες υπάρχει ένα μικρό ερωτηματικό για το πώς θα παρουσιαστούν γιατί προερχόμαστε από διακοπή, ενώ υπάρχουν και νέα πρόσωπα στο ρόστερ. Ταυτόχρονα και οι δύο ομάδες είχαμε και απουσίες με διεθνείς, αλλά και Αμερικανούς παίκτες που έλειψαν με άδειες. Το παιχνίδι θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την αμυντική μας συμπεριφορά. Η Λάρισα είναι μία ομάδα που παίρνει πολλά πράγματα από το περιφερειακό παιχνίδι τριών παικτών, Brown, Smith και Russ. Θα είναι σημαντικό το πώς θα μπορέσουμε να τους κοντρολάρουμε και να τους σταματήσουμε για να μην ανοίξει ο ρυθμός του παιχνιδιού. Για αυτό θα είναι σημαντικός παράγοντας και τα ριμπάουντ. Επίσης να διαβάσουμε σωστά το τι θα μας δώσει η αντίπαλη άμυνα, ώστε να κάνουμε σωστές επιλογές και περιορίζοντας των αριθμό των λαθών μας να φτάσουμε στη νίκη».