Skip to main content

ΠΑΟΚ: Κράτησε Κάρτερ και για την νέα σεζόν

Κάτοικος Θεσσαλονίκης θα παραμείνει για ακόμα μία σεζόν ο Τζος Κάρτερ, καθώς ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Αμερικανό φόργουορντ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία με τον Αμερικανό καλαθοσφαιριστή Josh Carter, ο οποίος θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και θα αγωνιστεί στην ομάδα μας και τη σεζόν 2021-22.

Ο Αμερικανός φόργουορντ που προστέθηκε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ τον περασμένο Φεβρουάριο και επιστρέφοντας στην ομάδα μας για την δεύτερη του θητεία με την ασπρόμαυρη φανέλα, έρχεται να δώσει εκτός όλων των άλλων και την μεγάλη του εμπειρία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Josh Carter μετράει ήδη 88 συμμετοχές σε Basketball Champions League, Euroleague και Eurocup.

Ο Joshua Carter γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 1986 στο Dallas, έχει ύψος 2μ.01 και αγωνίζεται ως φόργουορντ. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Texas A&M το 2009 και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τη Γερμανία και την Oldenburg τη σεζόν 2009-10, όταν και έκανε το ντεμπούτο του στην Euroleague. Αγωνίστηκε επίσης σε Maccabi Ashdod (Ισραήλ), Spartak Saint Petersburg (Ρωσία), Siena, Sassari (Ιταλία), Turk Telekom, Pinar Karsiyaka (Τουρκία), Limoges (Γαλλία), προτού επιστρέψει τη σεζόν 2018-19 στο Ισραήλ για την Maccabi Ashdod.

Τη σεζόν 2019-20, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το Ρέθυμνο (όπου σε 8 αγώνες είχε 12,7 πόντους, 3,2 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ, με 44,4% στα τρίποντα).

Στη διάρκεια της περσινής σεζόν αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, με 9,4 πόντους (50% στα τρίποντα και 88,4% στις βολές), 1,8 ριμπάουντ και 1 ασίστ κατά μέσο όρο.