Skip to main content

Ολυμπιακός: Η μεγάλη επιστροφή, 864 ημέρες μετά

Το ημερολόγιο έδειχνε 13 Φεβρουαρίου 2019, όταν ο Ολυμπιακός, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαιτησία του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό, αποφάσισε να αποχωρήσει στο ημίχρονο από το ΟΑΚΑ και λίγο αργότερα συνολικά από τις εγχώριες διοργανώσεις!

Ακριβως 864 ημέρες μετά την τελευταία συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Basket League, στο παιχνίδι της 8ης Μαΐου 2019 με τον Προμηθέα, για την 26η αγωνιστική της κανονικής περιόδου, οι Πειραιώτες επιστρέφουν για το Κύπελλο Ελλάδας και το παιχνίδι της Ρόδου, απέναντι στον Κολοσσό (18/9). Σε αυτό το διάστημα, τους «ερυθρόλευκους» εκπροσωπούσε, σε Α2 και κύπελλο η Αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού, όμως πλέον ήρθε η ώρα της μεγάλης επιστροφής.

liolios435353

Από την αποχώρηση του Ολυμπιακού μέχρι και την επιστροφή του, άλλαξαν πολλά. Πρώτα από όλα η διοίκηση του ελληνικού μπάσκετ, λόγω της οποίας είχε ουσιαστικά αποχωρήσει η ομάδα του Πειραιά. Οι πολύπαθες εκλογές διεξήχθησαν μετά από αναβολές επί αναβολών, με τον Βαγγέλη Λίολιο να αναλαμβάνει την προεδρία της Ομοσπονδίας και τον Γιώργο Βασιλακόπουλο μαζί με τους συνεργάτες και τους εκλεκτούς του να μένουν εκτός μπάσκετ.

Και στον Ολυμπιακό, όμως, οι αλλαγές σε αυτό το διάστημα ήταν αρκετές. Φυσικά το διοικητικό δίδυμο Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, έμεινε ακλόνητο, όμως από εκεί και κάτω, οι αλλαγές, σε τεχνική ηγεσία αλλά και ρόστερ, ήταν ουκ ολίγες.

5194510

Η μεγαλύτερη αλλαγή από όλες, φυσικά, ήταν η αποχώρηση του τεράστιου Βασίλη Σπανούλη. Ο θρυλικός Kill Bill αποφάσισε το καλοκαίρι του 2021, να βάλει τέλος στην μεγαλειώδη καριέρα του κι ο Ολυμπιακός δεν θα τον έχει στο ρόστερ του έπειτα από 11 ολόκληρα χρόνια.

4715786

Αλλαγή και μάλιστα διπλή, είχαμε και στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, καθώς, τόσο ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος βρισκόταν στον πάγκο στο παιχνίδι της 13/2/19 με τον Παναθηναϊκό, όσο και ο αντικαταστάτης του, Κεστούτις Κεμζούρα, αποτέλεσαν παρελθόν, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, στην μεγάλη επιστροφή του πρωταθλητή Ευρώπης το 2013, να αναλαμβάνει τα ηνία των Πειραιωτών.

sloukas35353

Ακόμα μία μεγάλη επιστροφή είχαμε και το καλοκαίρι του 2020, με τον Κώστα Σλούκα, πέντε χρόνια μετά την αποχώρηση του με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και την Φενέρ, να φορά και πάλι τα κόκκινα, αναλαμβάνοντας το βαρύ καθήκον να καθοδηγήσει τον Ολυμπιακό, ειδικά μετά και την αποχώρηση του Σπανούλη.

Χαρακτηριστικό το ότι από την 12αδα του αγώνα του ΟΑΚΑ, στον Ολυμπιακό παραμένουν μόλις τρεις παίκτες. Ο –αρχηγός πλέον – Γιώργος Πρίντεζης, ο Κώστας Παπανικολάου και ο Σάσα Βεζένκοφ. Αντίθετα, οι υπόλοιποι εννέα (Γουέμπερ, Γουίλιαμς – Γκος, Σπανούλης, Τίμα, Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς, Μάντζαρης, Μπόγρης, ΛεΝτέι), έχουν τραβήξει διαφορετικούς δρόμους.