Skip to main content

Basket League – Ώρα για… αιώνιο ντέρμπι

Η ώρα για το εγχώριο αιώνιο ντέρμπι, το πρώτο μετά τις 13 Φεβρουαρίου 2019, είναι γεγονός. Ολυμπιακός εναντίον Παναθηναϊκού, σε ένα παιχνίδι , το οποίο ίσως να μην έχει το τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν (αν και οι Πειραιώτες θα αποκτήσουν τεράστιο προβάδισμα για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, σε ενδεχόμενη νίκη), αλλά μπορεί  να παίξει τεράστιο ρόλο στην ψυχολογία των δύο ομάδων.

Και αυτό γιατί οι Πειραιώτες έχουν κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα τόσο στην Ευρώπη (με ρεκόρ 7-4 και ρεκόρ 7Χ7 στο ΣΕΦ), όσο και στην Ελλάδα, όντας αήττητοι και μία νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, θα εκτοξεύσει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία τους. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας στην Euroleague, με ρεκόρ 2-9, ενώ και στην Ελλάδα μετρά μία εκτός προγράμματος ήττα, από τον Άρη και ενδεχόμενη ήττα στο ΣΕΦ θα φέρει ακόμα περισσότερα μαύρα σύννεφα, πάνω από το κλειστό του ΟΑΚΑ.

Στον αγωνιστικό τομέα, αμφότερες οι ομάδες έχουν από ένα ερωτηματικό, οι «ερυθρόλευκοι» τον Ζαν Σαρλ και οι «πράσινοι» τον Σαντ – Ρος, η συμμετοχή των οποίων θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Τέλος, το ΣΕΦ αναμένεται να μετατραπεί σε… καζάνι, καθώς έχουν ήδη πουληθεί περισσότερα από 8.000 εισιτήρια, με τα υπόλοιπα να αναμένεται να… εξαφανιστούν, μέχρι την έναρξη της αναμέτρησης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

19:30 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός