Skip to main content

ΕΣΑΚΕ: Έντονος προβληματισμός με την απώλεια των εσόδων από το στοίχημα

Στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (15/2), ο πρόεδρος Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ενημέρωσε τις ΚΑΕ σχετικά με το γεγονός ότι δεν θα λάβουν χρήματα από το στοίχημα, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της επιστροφής βαθμών στον Ηρακλή από το ΑΣΕΑΔ.

Η συνάντηση των μελών του Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ έγινε μέσα από το διαδίκτυο και ο πρόεδρος Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ενημέρωσε τις ομάδες για την προ ημερών συνάντησή του με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Έκανε γνωστό στους αρμόδιους πως δεν θα λάβουν τα χρήματα που περίμεναν από τη φορολόγηση του στοιχήματος με βάση τα συμφωνηθέντα από την αντίστοιχη περσινή ενημέρωση. Υπήρξε έντονος προβληματισμός, αφού ορισμένες από τις ΚΑΕ υπολόγιζαν τα χρήματα αυτά όταν σχεδίαζαν τα ρόστερ τους.

Ένα ακόμα θέμα που απασχόλησε  το ΔΣ ήταν η απόφαση του ΑΣΕΑΔ να επιστρέψει τους 3 βαθμούς, οι οποίοι είχαν αφαιρεθεί από τον Ηρακλή ακυρώνοντας την απόφαση του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου του ΕΣΑΚΕ.

Οι ομάδες συμφώνησαν πως υπάρχει μεγάλο χάσμα ανάμεσα στον τρόπο σκέψης της Επιτροπής του ΕΣΑΚΕ και εκείνου του ΑΣΕΑΔ και ζήτησαν να αλλάξει το καταστατικό προκειμένου να μην υπάρξουν στο μέλλον τέτοιου είδους ανατρεπτικές αποφάσεις.