Skip to main content

Μουράτος: «Είμαστε έτοιμοι να ξαναμπούμε στο «κυνήγι» των play-offs»

Στον διαδικτυακό «αέρα» του ΕΟΚ Web Radio φιλοξενήθηκε ο Βασίλης Μουράτος, με τον διεθνή γκαρντ να αναφέρεται στην πορεία του Λαυρίου, αλλά και τις νίκες της Εθνικής Ανδρών επί της Τουρκία,ς για τα «παράθυρα» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023:

Αναλυτικά ο Μουράτος μίλησε:

Για το αρνητικό σερί επτά αγώνων που «έτρεχε» το Λαύριο: «Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συνέβη το αρνητικό σερί. Έπαιξε μεγάλο ρόλο και η φυγή του Τάισον Κάρτερ, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στη χημεία της ομάδας. Σίγουρα ο δρόμος είναι δύσκολος, δε μπορούν όλες οι χρονιές να είναι σαν την περσινή. Υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα, έτσι είναι ο αθλητισμός. Δεν είμαστε πλέον η έκπληξη της χρονιάς όπως πέρυσι. Όλοι μας ξέρουν, όλοι θέλουν να μας κερδίσουν. Μετά τη νίκη απέναντι στον Άρη είμαστε έτοιμοι να ξαναμπούμε στο δρόμο των επιτυχιών».

Για την αντιμετώπιση στο κακό διάστημα της ομάδας: «Όταν τρέχει ένα τόσο μεγάλο αρνητικό σερί υπάρχει μεγάλη εσωστρέφεια στην ομάδα. Δεν είναι καθόλου εύκολα διαχειρίσιμο το να έχεις να κερδίσεις επί 2,5-3 μήνες, πόσο μάλλον όταν το Λαύριο είχε συνηθίσει τα προηγούμενα δύο χρόνια να «τρέχει» αρκετές φορές σερί νικών. Όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται εδώ αγαπούν την ομάδα πάρα πολύ και τη στηρίζουν καθημερινά. Με τον τρόπο με τον οποίο δουλεύαμε και την προσπάθεια που καταβάλλαμε καθημερινά, ήταν θέμα χρόνου να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα, κάτι που επαναλαμβάνω δεν ήταν εύκολο».

Για τους στόχους της ομάδας: «Σαν πρωταρχικό στόχο είχαμε η ομάδα να δείχνει καλύτερο πρόσωπο κάθε βδομάδα. Έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο ντεφορμάρισμα οι πολλές αλλαγές ξένων, γιατί η δεν βρήκαμε ποτέ τη χημεία που θα έπρεπε. Δεν είναι καθόλου εύκολο να προσαρμοστούν όλοι αμέσως στην ομάδα. Επειδή πιστεύω αυτή θα είναι η σύνθεση που θα έχουμε μέχρι το τέλος της σεζόν, είμαστε έτοιμοι να ξαναμπούμε στο «κυνήγι» των play-offs και να δείξουμε ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Στόχος είναι να αποδώσουμε καλύτερα μες στο παρκέ και τα αποτελέσματα θα έρθουν».

Για τα προσωπικά ρεκόρ του με τον Άρη: «Αυτό το είδα μετά το τέλος του παιχνιδιού. Επειδή είχαμε θέσει το παιχνίδι ως ένα τελικό, ατομικά επιτεύγματα είτε δικά μου, είτε άλλου παίκτη έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Σίγουρα είμαι χαρούμενος για τα επιτεύγματα, αλλά αυτό ταυτόχρονα δε λέει και τίποτα, γιατί υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που χρειάζεται και να βελτιώσω και να εξελιχθώ».

Για τη φετινή του απόδοση και την απόφασή του να παραμείνει στο Λαύριο: «Τα ατομικά επιτεύγματα ήρθαν και έρχονται γιατί υπάρχει ένας οργανισμός που με στήριξε από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα. Αυτό από μόνο του είναι πάρα πολύ σημαντικό για την απόδοση ενός αθλητή. Η ψυχολογία και η στήριξη είναι πολύ μεγάλο κομμάτι. Όταν νιώθεις ότι σε ένα περιβάλλον σε πιστεύουν, σε αγαπούν και θέλουν να εξελιχθείς, έτσι και η απόδοσή σου ανεβαίνει κατακόρυφα. Σε συνδυασμό με αυτό, παρ’ ότι υπήρχαν άλλες προτάσεις από ομάδες, προτίμησα να παραμείνω εδώ γιατί είναι ένα περιβάλλον που θα είχα αρκετό χρόνο συμμέτοχης, θα απολάμβανα για μια ακόμη χρόνια τη στήριξη και την αύρα των ανθρώπων που βρίσκονται στην ομάδα και οι φιλοδοξίες είχαν ανέβει, κάτι στο όποιο έπαιζε ρόλο και η παρουσία μας στο BCL. Όλα αυτά «ήρθαν κι έδεσαν» με το να μείνω στο Λαύριο, να εξελίξω το παιχνίδι μου, να αρχίσω δημιουργώ το όνομα μου στον ευρωπαϊκό χώρο, οπότε πιστεύω ότι δεν ήταν ακόμα το σωστό χρονικό σημείο για να φύγω».

Για το αν σκέφτεται το επόμενο βήμα: «Είναι ακόμη Μάρτιος και οποιαδήποτε τέτοιου είδους συζήτηση θα «χαλούσε» το μυαλό μου για το υπόλοιπο της σεζόν και θα επηρέαζε την απόδοσή μου. Γι’ αυτόν το λόγο, δεν είχα την παραμικρή σκέψη για το επόμενο βήμα. Το μόνο που κάνω καθημερινά είναι να συγκεντρώνομαι και να σκέφτομαι πως θα εξελιχθούμε και πώς θα παίξουμε καλύτερα για να γίνουμε καλύτεροι στη συνέχεια»

Για τις δύο νίκες της Εθνικής με την Τουρκία: «Είναι από μόνο του τεράστιο επίτευγμα. Η ατμόσφαιρα τόσο στο εντός όσο και στο εκτός έδρας παιχνίδι ήταν άψογη. Ήταν πολύ μεγάλες εμπειρίες για εμάς αυτά τα παιχνίδια. Πνέει άνεμος αλλαγής στην Εθνική ομάδα, ότι υπάρχουν βλέψεις και φιλοδοξίες με γνώμονα το κοινό καλό. Στα παιχνίδια αυτά είδα ότι υπάρχει πολλή ομοιογένεια. Ήταν όλοι πρόθυμοι να βάλουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ» ώστε να πέτυχει η ομάδα. Όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί, το ήθελαν με την καρδιά τους. Ήμασταν πάρα πολύ δεμένοι όλοι μεταξύ μας. Υπάρχουν μεγάλες προσωπικότητες που πλαισιώνουν την ομάδα, όπως είναι και ο Δήμος Ντικούδης και ο Νίκος Ζήσης, έχουν δημιουργήσει ένα κράμα από ανθρώπους που στηρίζουν την Εθνική ομάδα και θέλουν να πετύχει. Γι’ αυτό ήρθαν και τα αποτελέσματα».