Skip to main content

Με Άρη ο Ολυμπιακός πριν το «αιώνιο» ντέρμπι, δράση σε Euroleague

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Regular Season της Euroleague, όμως αυτό δεν σημαίνει πως η δράση σταματά για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι το απόγευμα της Πέμπτης θα βρίσκονται στο ΣΕΦ, για το παιχνίδι απέναντι στον Άρη (19:15), στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Basket League.  

Η νίκη για το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι μονόδρομος, ώστε η ομάδα του Πειραιά να πάει την Δευτέρα στο ΟΑΚΑ, για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (11/4, 20:00), σε μία αναμέτρηση που θα κρίνει σε τεράστιο βαθμό την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Φυσικά, η Πέμπτη είναι παραδοσιακά ημέρα Euroleague, με την αυλαία της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής της Regular Season να ανοίγει με δύο αναμετρήσεις.

Στην πρώτη χρονικά (21:00), η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί την Μακάμπι. Και αν για τους Καταλανούς το παιχνίδι είναι βαθμολογικά αδιάφορο, καθώς έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, δεν συμβαίνει το ίδιο για τους Ισραηλινούς, οι οποίοι θέλουν το «διπλό» στην Βαρκελώνη, αν θέλουν να συνεχίσουν να ελπίζουν για την κατάκτηση της 5ης θέσης της κανονικής περιόδου. Να θυμίσουμε πως η Μακάμπι είναι μία από τις υποψήφιες αντιπάλους του Ολυμπιακού για τα Play Offs.

Στον αγωνιστικό τομέα, η Μπαρτσελόνα θα αγωνιστεί χωρίς τους Ντέιβις, Χίγκινς και Οριόλα, ενώ ερωτηματικό αποτελεί ο Γιοκουμπάιτις. Αντίθετα, οι Ισραηλινοί θα αγωνιστούν πλήρεις. 

Στο δεύτερο παιχνίδι, η Βιλερμπάν αντιμετωπίζει την Αρμάνι (22:00), που ταξίδεψε με μόλις εννιά παίκτες στην Γαλλία, κτυπημένη από τραυματισμούς αλλά και από κορονοϊό.

Έτσι, ερωτηματικό από πλευράς Γάλλων αποτελεί η συμμετοχή των Μόργκαν και Νάιτ, ενώ από πλευράς Αρμάνι θα λείψουν οι Ντατόμε, Μήτογλου, Ροντρίγκεθ, Σιλντς, Ντάνιελς και Κελ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

Basket League:

19:15 Ολυμπιακός – Άρης

Euroleague:

21:00 Μπαρτσελόνα – Μακάμπι

22:00 Βιλερμπάν – Αρμάνι Μ.