Skip to main content

Προμηθέας-Ολυμπιακός 66-85: Εύκολο απόγευμα στην Πάτρα

Ο Ολυμπιακός πέρασε από την Πάτρα, επικρατώντας με 85-66 του Προμηθέα, σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής της BasketLeague. Οι ερυθρόλευκοι, ανέβηκαν στο 19-1 και παραμένουν μόνοι πρώτοι, αγκαλιά με το πλεονέκτημα έδρας.

Οι Πειραιώτες, με την ψυχολογία στα ύψη από τη νίκη στο ντέρμπι "αιωνίων", μπήκαν από το ξεκίνημα με το πόδι στο γκάζι. Έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και δέχτηκαν 4 πόντους μέχρι το 9ο λεπτό, κλείνοντας στο +20 (7-27) το πρώτο δεκάλεπτο.

Η εικόνα άλλαξε άρδην στη συνέχεια, με τους γηπεδούχους να δημιουργούν πολλά ελεύθερα σουτ και να ευστοχούν, ενώ είχαν ως μεγάλη αποκάλυψη τον Τανούλη, ο οποίος σημείωσε 10 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ ως το τέλος του ημιχρόνου, που ολοκληρώθηκε με σκορ 34-44.

Επιστρέφοντας για το δεύτερο ημίχρονο , οι φιλοξενούμενοι παίζοντας στο ρελαντί, διατήρησαν άνετα τόσο τον έλεγχο του παιχνιδιού όσο και το προβάδισμα. Αντέδρασαν ψύχραιμα στην αντεπίθεση των Πατρινών και μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο μπροστά με 50-67.

Οι παίκτες του Ζούρου έκαναν αξιόλογη προσπάθεια απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος και περισσότερες λύσεις διαθέτει και πιο έμπειρους αθλητές. Οι ερυθρόλευκοι, που έχουν νικήσει σε σαφώς δυσκολότερες έδρες στην Ευρωλίγκα, έφυγαν με το "διπλό "από την Πάτρα, επικρατώντας με 85-66 του Προμηθέα.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, μετά την επιτυχία στο ντέρμπι και πριν απο τις μονομαχίες με Λάρισα και Μονακό, εμφανίστηκαν συγκεντρωμένοι πάνω στο παρκέ του κλειστού "Δ.Τόφαλος", κάτι που σίγουρα άρεσε στον τεχνικό της ομάδας. Ο Προμηθέας είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά σύνολα του πρωταθλήματος και πάντα μια νίκη εναντίον του είναι σημαντική.

Δεκαλεπτα: 7-27, 34-44, 50-67, 66-85

On Fire: Ο ΜακΚίσικ με 21 πόντους και 5/8 τρίποντα!

Ξεχώρισαν: Οι Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ με 18 π.

Η μεγαλύτερη διαφορά:+23 (4-27) για τον Ολυμπιακό, στο πρώτο δεκάλεπτο.

Το στοιχείο που έκρινε το παιχνίδι: Η άμυνα των Πειραιωτών στο ξεκίνημα, από την οποία βρήκαν επιθετικό ρυθμό και ουσιαστικά έβαλαν τις βάσεις νωρίς-νωρίς για μια εύκολη νίκη

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΚΩΣΗΣ