Skip to main content

Κολοβέρος: «Ήταν μεγάλο σχολείο ο Ολυμπιακός»

Τεράστιο βήμα για την παραμονή του και την νέα σεζόν στην Basket League, πραγματοποίησε ο Ιωνικός, μετά την νίκη του επί του Ηρακλή, με τον Ιωσήφ Κολοβέρο, να μιλά στον διαδικτυακό «αέρα» του ΕΟΚ Web Radio, για το παιχνίδι με τον Γηραιό τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η ομάδα της Νίκαιας, αλλά και το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά ο Κολοβέρος μίλησε:  

Για το χθεσινό παιχνίδι με τον Ηρακλή: «Καλώς ή κακώς με τον Ηρακλή ήμασταν στην τελευταία θέση και είχαμε χάσει με 5 πόντους στην έδρα τους, οπότε το χθεσινό ματς ήταν ένας άτυπος τελικός. Μένουν άλλα 3 παιχνίδια, τα οποία θα τα παλέψουμε και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Για το πόσο επηρέασαν οι δυσκολίες τον Ιωνικό: «Απ’ την αρχή της χρονιάς είχαμε δυσκολίες, έφυγαν παίκτες, παράγοντες, τώρα πρόσφατα αλλάξαμε προπονητή, έφυγαν και βοηθοί προπονητών, αλλά θεωρώ πως η δουλειά όλων μας είναι να μένουμε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μες το γήπεδο. Σίγουρα όλα αυτά μας επηρεάζουν, αλλά πρέπει να τα ξεχνάμε μέσα στο παρκέ».

Για το κλίμα που επικρατεί στις δύσκολες στιγμές στην ομάδα: «Στις δυσκολίες αυτές οι παίκτες ερχόμαστε πιο κοντά και συσπειρωνόμαστε όλοι για να «καλύψουμε» τις αδυναμίες και τα προβλήματα που προκύπτουν. Θεωρώ πως αυτό το δείξαμε μες στο γήπεδο τόσο στο χθεσινό ματς όσο και στα πιο πρόσφατα, τα οποία τα παλέψαμε και τα χάσαμε στον πόντο».

Για το αν η ψυχολογία ενός αθλητή που παλεύει για παραμονή είναι παρόμοια με αυτή του πρωταθλητισμού: «Πρώτη φορά βρίσκομαι στην κατάσταση του να παλεύουμε για παραμονή. Στο παρελθόν είχα παίξει παιχνίδια που κρίνονταν πρωταθλήματα ή άνοδοι, για παράδειγμα με τον Ολυμπιακό, αλλά θεωρώ πως το χθεσινό παιχνίδι ήταν ίδια βαρύτητας με αυτά, διακυβεύονταν τα ίδια πράγματα. Ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι, οπότε δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά την προετοιμασία που κάναμε».

Για το αν αποτέλεσε «σχολείο» γι’ αυτόν ο Ολυμπιακός: «Σίγουρα ήταν. Τόσο η Α2, όσο και οι προπονήσεις που έκανα με τη μεγάλη ομάδα σε επίπεδο Ευρωλίγκας, με παίκτες απ’ τους καλύτερους στην Ευρώπη. Ήταν μεγάλο σχολείο ο Ολυμπιακός, όπως και η Α2 που πήραμε σημαντικές εμπειρίες, παιχνίδια και χρόνο συμμετοχής στα πόδια μας».