Skip to main content

Basket League: Κίνδυνος να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα στην ώρα του

To «όχι» του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ στην αρνητική εισήγηση της Επιτροπής Αδειοδότησης για τις 4 ομάδες, φέρνε τον κίνδυνο για να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου στην ώρα του.

Οι ομάδες ψήφισαν «όχι»  στην αρνητική εισήγηση της Επιτροπής Αδειοδότησης για τις 4 ομάδες με 8-4 σε μια συνεδρίαση έξι ωρών, κάτι που σημαίνει ότι οι 4 σύλλογοι θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν μέρος κανονικά στην Basket League της νέας σεζόν.

Βέβαια, αφού ακυρώθηκε η εισήγηση της επιτροπής για την αδειοδότηση στις τέσσερις ομάδες, αυτομάτως ακυρώνεται συνολικά η αδειοδότηση για όλες τις ομάδες, κάτι που εμποδίζει την έναρξη του πρωταθλήματος, αφού η ΕΕΑ αναφέρει ότι πρέπει να έχουν άδεια όλες οι ομάδες προκειμένου να υποβάλλουν κάποιο αίτημα στην επιτροπή. Αυτό δεν ισχυεί όχι μόνο για τις τέσσερις, αλλά και για καμιά ομάδα, αφού δεν υπάρχουν φάκελοι για κανέναν σύλλογο.

Επίσης, αποφασίστηκε Γενική Συνέλευση στον ΕΣΑΚΕ για την 1η Ιουλίου ώστε να αποφασίσουν για αλλαγή της αναδρομικής ισχύος του κανονισμού για την αδειοδότηση και αν ψηφιστεί, θα πρέπει να πάει στην ΕΟΚ για έγκριση και από εκεί στον Υφυπουργό Αθλητισμού. Είναι μια πολύ μεγάλη διαδικασία, η οποία όπως όλα δείχνουν θα καθυστερήσει την έναρξη της Basket League της νέας αγωνιστικής περιόδο.