Skip to main content

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Κόκκινη στέψη ή πράσινη παράταση;

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΣΕΦ το βράδυ της Παρασκευής (21:00), με το φαληρικό Παλέ να φιλοξενεί τον τρίτο τελικό της Basket League, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Δύο ομάδες με εκ διαμέτρου διαφορετική πορεία (και) στους τελικούς, καθώς ο μεν Ολυμπιακός μετρά το 2Χ2 και με νίκη απόψε… σκουπίζει τον «αιώνιο» αντίπαλο και στέφεται πρωταθλητής για πρώτη φορά μετά το 2016.

Σο στρατόπεδο των «ερυθρόλευκων» επικρατεί ενθουσιασμός για την ευκαιρία που έχουν να… τελειώσουν το πρωτάθλημα, όμως παράλληλα άπαντες γνωρίζουν πως θα πρέπει να εμφανιστούν με τα πόδια προσγειωμένα στο παρκέ και το μυαλό στο κεφάλι τους, αν δεν θέλουν η σειρά να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ.

Από την άλλη πλευρά, το ηθικό στο στρατόπεδο των «πράσινων» είναι… υπό του μηδενός καθώς το τριφύλλι είδε το ιδανικό πρώτο μισό που έκανε στο Game 2 του ΟΑΚΑ να πηγαίνει στα… σκουπίδια σε λιγότερα από έξι λεπτά στην τρίτη περίοδο. Το γεγονός, όμως, πως πλέον άπαντες τους θεωρούν τελειωμένους, τους κάνει δύο φορές πιο επικίνδυνους, καθώς το κίνητρο να… χαλάσουν την «ερυθρόλευκη» γιορτή είναι τεράστιο και σε περίπτωση που πιάσουν απόδοση ανάλογη με αυτή του πρώτου μισού του Game 3, τότε οι πιθανότητες τους αυξάνονται κατακόρυφα.

Να σημειωθεί πως τα εισιτήρια του 3ου τελικού έκαναν… φτερά μέσα σε λίγες μόλις ώρες, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να είναι έτοιμοι να μετατρέψουν σε… ηφαίστειο το ΣΕΦ, τόσο για να γιορτάσουν την επιστροφή της ομάδας τους στους τίτλους, σε περίπτωση νίκης, όσο και για να αποχαιρετήσουν τον θρυλικό Γιώργο Πρίντεζη, σε περίπτωση που ο αρχηγός των Πειραιωτών έχει αποφασίσει το φινάλε της τεράστιας καριέρας του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας: 

21:00 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός