Skip to main content

Έκτακτο Δ.Σ ΕΣΑΚΕ – Άδεια στις οκτώ ομάδες και παράταση στις τέσσερις που έχουν ελλείψεις

Οι εξελίξεις τρέχουν στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ και συγκεκριμένα στην Basket League, μετά τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη (16/6) και την απόφαση των ομάδων να πουν «όχι» στην εισήγηση της επιτροπής αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ για «κόψιμο» τεσσάρων ομάδων.

Όπως έγινε γνωστό, μετά από αίτημα των Προμηθέα, Κολοσσού, Περιστερίου και Λαυρίου, πραγματοποιήθηκε έκτακτο ΔΣ στον ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να διορθωθεί η απόφαση της Πέμπτης (16/6).

Έτσι, πάρθηκε η απόφαση να δοθεί άδεια στις οκτώ ομάδες που είχαν κανονικά φάκελο και είχαν πάρει την άδεια της επιτροπής αδειοδότησης, ενώ για τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες (ΑΕΚ, Άρης, Λάρισα, Απόλλων Πάτρας), δόθηκε παράταση, για να προσκομίσουν τα στοιχεία και να διορθώσουν τις όποιες ελλείψεις παρουσιάζουν οι φάκελοι τους.

Να σημειωθεί πως, παρά το γεγονός πως κάποιες ομάδες εξέφρασαν επιφυλάξεις για αυτή την παράταση, γιατί πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός, η απόφαση που πάρθηκε ήταν ομόφωνη, ενώ, όπως ξεκαθαρίστηκε, η Γ.Σ της 1ης Ιουλίου, για αλλαγή στους κανονισμούς, θα πραγματοποιηθεί κανονικά.