Skip to main content

ΕΣΑΚΕ – Άδεια συμμετοχής και στον Απόλλωνα Πάτρας, «πόρτα» σε Λάρισα

Μετά τις ΑΕΚ και Άρη και ο Απόλλων Πάτρας πήρε στα χέρια του την απαραίτητη άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Basket League για την σεζόν 2022/23, όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ.

Όπως έκανε γνωστό η διοργανώτρια αρχή, έκανε δεκτή την εισήγηση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης σχετικά με την πλήρωση από την Απόλλων Πατρών 1926 ΚΑΕ των κριτηρίων και των προϋποθέσεων του Κανονισμού.

Αντίθετα, αρνητική ήταν η εισήγηση της Επιτροπής, αναφορικά με τον φάκελο της Λάρισας, με αποτέλεσμα οι Θεσσαλοί να μην αποκτούν την σχετική άδεια συμμετοχής για την επερχόμενη σεζόν.

Να θυμίσουμε πως η Λάρισα, με σχετική της επιστολή στον ΕΣΑΚΕ, έχει ξεκαθαρίσει πως θα ακολουθήσει τον δικό της δρόμο, ζητώντας την εξέταση του φακέλου της από την ΕΕΑ, ενώ όσον αφορά την ΕΟΚ, δεν έχει αλλάξει στάση, θεωρώντας παράνομη την όλη διαδικασία. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

To Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ έκανε δεκτή την εισήγηση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης σχετικά με την πλήρωση από την Απόλλων Πατρών 1926 ΚΑΕ των κριτηρίων και των προϋποθέσεων του Κανονισμού του άρθρου 105 παρ. 4 του ν. 2725/1999 για την απόκτηση δικαιώματος συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 και της χορήγησε δικαίωμα συμμετοχής στο ανωτέρω Πρωτάθλημα.

Όσον αφορά την Λάρισα ΚΑΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ έκανε επίσης δεκτή την εισήγηση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης σχετικά με την μη πλήρωση από αυτήν των κριτηρίων και των προϋποθέσεων του Κανονισμού του άρθρου 105 παρ. 4 του ν. 2725/1999 για την απόκτηση δικαιώματος συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023  και ως εκ τούτου δεν της χορήγησε δικαίωμα συμμετοχής στο ανωτέρω Πρωτάθλημα.