Skip to main content

Ριζούλης: «Θα περιμένω μέχρι τις 15-20 Ιουλίου»

Με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ελευθερία Λάρισας», ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας, Θεόδωρος Ριζούλης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με την Έλενα Βογιατζή. 

 Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θεόδωρου Ριζούλη:

Για τη συνέντευξη που έδωσε: 

«Κάποια οικονομικά δεδομένα, κάποιες χορηγίες που υπολογίζαμε και είχαν υποσχεθεί επιχειρηματίες της περιοχής ότι θα μου δώσουν, ήταν ο βασικός λόγος που έδωσα αυτήν τη συνέντευξη. Σε μια συνέντευξη που έδωσε πριν από 15-20 μέρες, είχα «κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου» για την ομάδα και είχα πει ότι είμαι ένας μικρός επιχειρηματίας και αν θέλουν να συνεχίσουμε να «τρέχουμε» την ομάδα πρέπει να βοηθήσουν και κάποιοι άλλοι.

Η όλη φετινή παρουσία της ομάδας, ήταν μια καλή ευκαιρία να προσελκύσει περισσότερα εισιτήρια διαρκείας, να προσελκύσει κάποιους επιχειρηματίες, όχι μόνο απ’ τη Λάρισα, αλλά απ’ τη Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα, να βοηθήσουν έστω και χορηγικά. Μιλάμε για λογικά νούμερα. Εγώ δεν είπα ότι θα σταματήσω, απλά ότι θέλουμε μια έξτρα βοήθεια για να μπορεί να συνεχιστεί. Οι εποχές είναι δύσκολες και οι προϋπολογισμοί των ομάδων έχουν μεγαλώσει κι άλλο και θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο του χρόνου.

Μην ξεχνάμε ότι η συντήρηση ενός σπιτιού, ενός αυτοκινήτου που τα πληρώνει η ομάδα, το κοστολόγιο πρέπει να βγαίνει πάνω από 70-80% για την επόμενη χρονιά. Όταν έχεις έναν ξένο παίκτη που πρέπει να του πληρώσεις ένα ρεύμα, ένα ενοίκιο ένα τηλέφωνο, ένα αυτοκίνητο, όλα αυτά ξεφεύγουν. Δεν υπήρχε καμιά ανταπόκριση για να καλυφθούν αυτά τα έξοδα και δυστυχώς φτάσαμε ως εδώ

Είναι επαγγελματικό το μπάσκετ. Υπάρχει το ρομαντικό κομμάτι, με τις φωτογραφίες με τους παίκτες, το να πάμε όλοι στο γήπεδο, να χειροκροτήσουμε, αλλά υπάρχει και το ψυχρό επαγγελματικό μπάσκετ, με συμβόλαια, υπογραφές, μετοχές. Δυστυχώς το βλέπω ψυχρά, γιατί αν δεν το δω τώρα ψυχρά θα πάω και φυλακή. Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα. Αν βάλεις όλες τις υπογραφές τώρα στα συμβόλαια, μετά δε μπορείς να τις πάρεις πίσω».

Για το ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση από κανένα επιχειρηματία, παρά τη φετινή πορεία της Λάρισας: 

«Δε μπορείς να βάλεις «το μαχαίρι στο λαιμό» του κάθε επιχειρηματία. Κάναμε έκκληση, τους βρήκαμε και προσωπικά, τους πλησιάσαμε αυτούς που θεωρούσαμε ότι έχουν την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσουν αυτήν την προσπάθεια, αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση.

Εγώ δε μπορώ να τη συνεχίσω με αυτά τα οικονομικά δεδομένα, εφόσον δεν υπάρχει και το στοίχημα. Το μόνο έσοδο που θα υπάρχει σίγουρα θα είναι το τηλεοπτικό για την ομάδα, το οποίο δεν ξέρουμε και πόσο θα είναι. Δεν ξέρουμε και τι θα γίνει με τα εισιτήρια του χρόνου, μπορεί να κλείσουν τα γήπεδα έτσι όπως πάει η πανδημία. Δε μπορούμε να στηριχτούμε και σε αυτό, κάποιο σίγουρο έσοδο δεν έχουν οι ομάδες

Εγώ έβαλα λιθαράκι, λιθαράκι στην ομάδα, την έφτασα μέχρι εκεί που ήταν, αλλά για να μείνει η ομάδα τόσο ψηλά χρειάζονται συμπαίκτες, δε μπορώ να την κρατήσω μόνος μου. Το πνεύμα είναι πρόθυμο, αλλά η τσέπη ασθενή. Μιλάμε για επαγγελματικό μπάσκετ, δεν είναι ρομαντικά πράγματα. Το να κατέβαινα και μετά να μην είχα να πληρώσω κανέναν θα ήταν χειρότερα».

Για το αν είναι οριστική η απόφασή του: 

«Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Αν εμφανιστεί κάποιος την τελευταία στιγμή και πει ότι θα βοηθήσει, θα αλλάξω γνώμη. Εγώ δε θέλω να φύγω από το μπάσκετ, ούτε μου πέρασε η όρεξη, αλλά ούτε και να επενδύω στο μπάσκετ μόνος μου αυτά τα χρήματα που μπορώ να επενδύσω. Αν φέρουν τα υπόλοιπα λεφτά κάποιοι, εγώ θα συνεχίσω να κάνω αυτά που έκανα τα τελευταία χρόνια».

Για το χρονικό περιθώριο που πρέπει να βρεθούν συμπαίκτες: 

«Μέχρι 15-20 Ιουλίου πρέπει να είναι το οριστικό, γιατί πρέπει η ομάδα να περάσει και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που θα ‘ναι και η τελευταία αδειοδότηση που πρέπει να πάρει. Αν μέχρι 15-20 δεν περάσουμε την ΕΕΑ, δεν υπάρχει επιστροφή».

Για την επιστολή που έστειλαν στον ΕΣΑΚΕ σχετικά με την παράταση της αδειοδότησης στη Basketleague: 

«Θεωρώ ότι νομικά μπορούμε να το ξεπεράσουμε, εφόσον βρεθούν τα χρήματα. Αν δε βρεθούν τα χρήματα, ούτε καν θα υποστηρίξω αυτήν την επιστολή, με την οποία έχουμε ζητήσει παράταση».

Για το αν υπάρχουν ακόμη οφειλές στην ομάδα: 

«Υπάρχουν κάποιες μικρές οφειλές τους τελευταίους μήνες που «τράβηξε» και η ομάδα λίγο περισσότερο στη μισθοδοσία, οι οποίες θα καλυφθούν. Και για να μη δώσουμε δικαίωμα του χρόνου, πρέπει να έρθουν και κάποιοι άλλοι να βοηθήσουν, δε γίνεται αλλιώς».