Skip to main content

Κερ Κουάθ - Στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Εθνική Νοτίου Σουδάν

Ο Κερ Κουάθ του Λαυρίου, κλήθηκε και θα συμμετάσχει στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 με την Εθνική ομάδα του Νοτίου Σουδάν. 

 Η Ομοσπονδία μπάσκετ του Νοτίου Σουδάν ενημέρωσε με έγγραφό της την ΚΑΕ Λαύριο για την κλήση του 24χρονου σέντερ και δόθηκε η σχετική άδεια, με την ομάδα να υποστηρίζει πλήρως την επιλογή του παίκτη να αγωνιστεί με το εθνόσημο, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Kουάθ θα ταξιδέψει από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στην Τυνησία, προκειμένου να αγωνιστεί με τη φανέλα της χώρας του.

Το Νότιο Σουδάν θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τη Σενεγάλη (26/8), τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (27/8) και την Αίγυπτο (28/8) στη προσπάθεια που κάνει να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023. Η ομάδα του Κερ Κουάθ μέχρι στιγμής είναι μόνη πρώτη και αήττητη στον Όμιλό της, έχοντας 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Ο 24χρονος ψηλός αναμένεται να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Λαυρίου Megabolt στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού θα έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Αξίζει να αναφερθεί ακόμα, ότι πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ του Νοτίου Σουδάν είναι ο άλλοτε All Star στο ΝΒΑ, Luol Deng, ο οποίος και θα περιμένει στην πρωτεύουσα της χώρας, Τζούμπα, τους διεθνείς μετά τους αγώνες στην Τυνησία.