Skip to main content

Μήλας: «Όλη αυτή η ιστορία μάς συσπείρωσε ακόμη πιο πολύ»

Για την πορεία και τους στόχους του Προμηθέα, αλλά και την αποχώρηση του Μάκη Γιατρά από το τιμόνι της ομάδας, μίλησε στο EOK WEB Radio ο πρόεδρος των Πατρινών, Χρήστος Μήλας

Αναλυτικά ο ισχυρός άνδρας του Προμηθέα μίλησε:

Για την αποχώρηση του Μάκη Γιατρά: «Εμείς είμαστε μαζί από πάρα πολλά χρόνια, έχουμε περάσει απ’ όλα τα στάδια, δηλαδή υπήρξα βοηθός του Μάκη, στη Γ’ Εθνική, στη Β’ Εθνική, στην Α2. Έχουμε περάσει πάρα πολλά μαζί. Μπορώ να πω πάρα πολλά, στην πράξη δεν είμαστε απλά φίλοι, αλλά θα έλεγα «αδέρφια». Επειδή αυτό το έζησα μαζί του όλον αυτόν τον καιρό, γιατί δεν έγινε χθες ή προχθές, είναι κάτι ιδιαίτερο γι’ αυτόν και φανερώνει και το χαρακτήρα του Μάκη Γιατρά, γιατί κάνει κάτι που, όπως είπε και ο ίδιος, πρέπει να το κάνει και για τον εαυτό του, αλλά και για την ομάδα. Ήταν φορτισμένη η όλη ατμόσφαιρα, όμως νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά για τον Μάκη και αυτό είναι το σημαντικό, έτσι θεωρώ και έτσι πιστεύω».

Για τη μέχρι στιγμής πορεία του Προμηθέα: «Η ομάδα έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή πορεία αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα δεν έχουμε κάνει την πορεία που θα θέλαμε, αλλά με μία νίκη παραπάνω θα λέγαμε ότι είναι καλή πορεία. Αυτό που κοιτάμε είναι η ομάδα να επηρεαστεί όσο το δυνατόν λιγότερο απ’ αυτήν τη διαδικασία, γιατί έχουμε έναν «Γολγοθά» μπροστά μας. Μέχρι τον Απρίλιο παίζουμε κάθε βδομάδα στην Ευρώπη, έχουμε παιχνίδια απαιτητικά, έχουμε έναν 1ο γύρο όπου όλα τα δύσκολα παιχνίδια είναι εκτός έδρας, είναι και τα δύο αναβληθέντα παιχνίδια για το πρωτάθλημα, οπότε δεν υπάρχουν περιθώρια για σκέψη, μόνο για δράση».

Για το στόχο του Κυπέλλου για τον Προμηθέα: «Αυτήν τη στιγμή πρέπει να παλέψουμε για να βρεθούμε στο Final-8 του Κυπέλλου. Πρέπει να ‘μαστε συγκεντρωμένοι 100% όλοι μας, να στοχεύσουμε να είμαστε στα ραντεβού αυτά. Ο Προμηθέας δεν πρέπει να χάνει τέτοια ραντεβού, τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε χάσει κανένα. Είμαστε πάνω στην ομάδα όλοι οι άνθρωποί της, όλη αυτή η ιστορία μάς συσπείρωσε ακόμη πιο πολύ και πιστεύω θα πάμε καλά».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Basket League: «Αν άλλαζε και το format ταυτόχρονα θα ‘χαμε μια εξαιρετική διαδικασία φέτος. Έπεσε η ιδέα οι 6 πρώτες να παίξουν ένα πρωτάθλημα δικό τους και οι 6 τελευταίες το ίδιο, αλλά δεν πήραμε την απόφαση να το αλλάξουμε. Θα ‘ταν μια πολύ ωραία διαδικασία, εκεί θα ανεβάζαμε και την ανταγωνιστικότητα των παιχνιδιών και το ενδιαφέρον ακόμα περισσότερα. Ήταν μια πολύ απαιτητική χρονιά για τους παίκτες και αν παίρναμε αυτήν την απόφαση το πρόγραμμα θα ‘ταν πολύ φορτωμένο γι’ αυτούς κυρίως. Αν όμως οι 12 ομάδες συνδυαστούν μ’ ένα άλλο format θα δούμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Και έτσι όπως είναι αυτήν τη στιγμή βλέπω ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».