Skip to main content

Basket League - Τζάμπολ με 3 αγώνες και τα φώτα στο ντέρμπι (pic)

Με τρεις αγώνες ανοίγει η αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Basket League, με τη δράση να επικεντρώνεται Πάτρα, Περιστέρι και Άνω Λιόσια. Τα βλέμματα στρέφονται στη Δευτέρα 5/12 και το μεγάλο ντέρμπι στο οποίο ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι το Περιστέρι υποδέχεται στο «ΚΓ Ανδρέας Παπανδρέου» τον Ιωνικό, με την ομάδα του Σπανούλη να θέλει να αντιδράσει μετά και την ήττα από τη Ρίτας στο BCL. Από την άλλη, οι μπλε θέλουν να κάνουν το μεγάλο «διπλό» για να συνεχίσει την προσπάθειά του για την παραμονή στην πρώτη κατηγορία. το ματς ξεκινά στις 16:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 3.

Στη συνέχεια ο Απόλλων υποδέχεται στην Πάτρα τον Κολοσσό, με τους ασπρόμαυρους να θέλουν να υπερασπιστούν το «σπίτι» τους, παίρνοντας ταυτόχρονα βαθιά βαθμολογική ανάσα. Από την άλλη οι νησιώτες θέλουν να συνεχίσουν την καλή πορεία και την προσπάθειά τους να καθιερωθούν κοντά στις θέσεις των πλέι οφ. Ο αγώνας θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το ERTSPORTS.

Τέλος, η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Προμηθέα, στο πρώτο παιχνίδι της εποχής μετά την αποχώρηση του κόουτς Γιατρά για προσωπικούς λόγους. Οι κιτρινόμαυροι θέλουν τη νίκη για να συνεχίσουν να βρίσκονται στη δεύτερη θέση, ενώ οι πορτοκαλί θέλουν να κάνουν την έκπληξη για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 3.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

ΚΓ Ανδρέας Παπανδρέου 16.00 Περιστέρι-Ιωνικός Συμεωνίδης, Ξενικάκης, Χατζημπαλίδης (Παλάτος)

ΚΓ Απόλλων Πατρών 17.00 Απόλλων Πατρών-Κολοσσός Κορομηλάς, Τσολάκος, Γερακίνης (Δημόπουλος)

ΟΚΑΛ 19.15 ΑΕΚ-Προμηθέας Παπαπέτρου, Τσώνος, Μαλαμάς (Διμπινούδης)

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

Αλεξάνδρειο 15.45 Άρης-Λαύριο Τσαρούχα, Πουρσανίδης Κ., Καρπάνος (Σιμητόπουλος)

Γιάννης Μπουρούσης 19.15 Καρδίτσα-ΠΑΟΚ Μάνος, Ζάχαρης, Λουλουδιάδης (Βαρνάς)

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου

ΣΕΦ 19.15 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός Πιτσίλκας, Κάρδαρης, Θεονάς (Ελευθεριάδης Παν. & Ελευθεριάδης Γ.)

H βαθμολογία της Basket League: