Skip to main content

Παπανικολόπουλος: «Ο κόσμος πρέπει να συνεχίζει να στηρίζει την Καρδίτσα»

Για την νέα σελίδα στην καριέρα του, με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Καρδίτσας, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Νίκος Παπανικολόπουλος.

Αναλυτικά ο νέος προπονητής της Καρδίτσας μίλησε;

Για το αν άλλαξε κάτι στην ομάδα: «Είμαι ελάχιστες ώρες στην πόλη της Καρδίτσας, δεν έχω πλήρη εικόνα της ομάδας. Η ομάδα βρίσκεται όντως στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, κάτι που είναι απόρροια και του δύσκολου προγράμματος και βέβαια αρκετών σημαντικών τραυματισμών που είχε η ομάδα σε κομβικές θέσεις. Πρέπει να δούμε το ρόστερ πρώτα, να δούμε ποιους έχουμε υγιείς και από ‘κει και πέρα να πάμε σε τρεις κατευθύνσεις: στην αξιολόγηση και βελτίωση του υλικού, στην αναζήτηση της αγοράς και στην προετοιμασία ενός σημαντικού παιχνιδιού για την ομάδα, αυτού με τον Ιωνικό. Στην πόλη της Καρδίτσας και στη διοίκηση υπάρχει μια πολύ οργανωμένη κατάσταση κι ένας διάχυτος ενθουσιασμός και πρέπει να «παντρέψουμε» όλα αυτά για να φέρουμε τα καλά αποτελέσματα».

Για το τι θ’ αλλάξει ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τον Ιωνικό (07/01): «Δε μπορούμε ν’ αλλάξουμε πολλά πράγματα. Η ψυχολογία θα είναι ένα κομμάτι, συν 2-3 «πινελιές» που μπορούμε να βάλουμε ώστε να βοηθήσουμε τους υπάρχοντες παίκτες».

Για την προσπάθεια που γίνεται στην Καρδίτσα: «Ο κόσμος πρέπει να συνεχίζει να στηρίζει την ομάδα. Πρόκειται για μια πραγματικά “υγιή” κατάσταση στην Καρδίτσα, τόσο σε διοικητικό επίπεδο όσο και στο φίλαθλο κοινό. Αυτό πρέπει να το κρατήσουμε και να το διαφυλάξουμε σαν “κόρη οφθαλμού”».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Basket League: «Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών και ένα πρωτάθλημα που με 12 ομάδες είναι άλλα τα δεδομένα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, όπου μπορούσες να καλύψεις κάποιο λάθος το οποίο ενδεχομένως μπορεί να ‘χες κάνεις. Είναι λιγότερες οι αγωνιστικές και αρκετά πιο δύσκολο να παίζεις λιγότερους αγώνες».