Skip to main content

Βεζένκοφ: «Ωραίο να παίζει ο ένας για τον άλλον»

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε μία ακόμη άνετη νίκη στην Basket League, στο ΣΕΦ, απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας και ο Σάσα Βεζένκοφ έφτασε σε ένα ακόμη double double με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ο "ερυθρόλευκος" φόργουορντ μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το τέλος της αναμέτρησης: "Δεν είναι τόσο εύκολο όσο μπορεί να δείχνει το 12-0 το πρωτάθλημα. Σήμερα δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεν μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Στη συνέχεια όμως δείξαμε σοβαρότητα, παίξαμε σκληρά και έχουμε το μυαλό μας σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που έρχεται την Παρασκευή απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης για την Ευρωλίγκα".

Ο Βεζένκοφ παραδέχθηκε πως " το πρωτάθλημα είναι 2-3 ταχυτήτων", για να προσθέσει: "Δεν υποτιμάς κανέναν. Το κάνεις για τον εαυτό σου. Μπορεί να έρθουν παιδιά που θα σε δουν για πρώτη φορά, μπορεί να έρθει κόσμος που δεν θα έχει την ευκαιρία να ξανάρθει, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, να προσπαθείς και να έχεις κίνητρο, να αγωνίζεσαι. Το θέμα είνα ινα γίνεται ομαδική δουλειά, να είμαστε χαρούμενοι και να προχωράμε".

Αναφορικά με την επιθετική συγκομιδή που μπορεί να απέχει και να γίνεται λόγος για παιχνίδι των 60 πόντων, αλλά και των 80 τόνισε: "Εϊναι ανάλογα το παιχνίδι. Αυτά των 60 πόντων είναι όλο και λιγότερα βέβαια πλέον. Υπάρχει ταλέντο, υπάρχουν σκόρερ σε όλες τις ομάδες. Εμείς ξεκινάμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε, να μοιράσουμε το παιχνίδι και προχωράμε αγώνα με τον αγώνα".

Ο αγώνας που έπεται είναι αυτός με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα ντέρμπι κορυφής για την Ευρωλίγκα: "Εϊναι ένα διαφορετικό παιχνίδι από εκείνο που είχαμε νίκησει εκτός έδρας πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες.  Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο με τον κόσμο μας δίπλα. Είναι φορμαρισμένη ομάδα, θέλουμε να επιβάλλουμε το ρυθμό και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ γιατί είναι μια ομάδα που έχει μέγεθος σε όλες τις θέσεις. Στόχος μας είναι η νίκη. Είναι η πιο ανταγωνιστική Ευρωλίγκα και όλοι κερδίζουν όλους. Τώρα ξεκινάει η μάχη. Το σημαντικό είναι να εξασφαλίσουμε μια θέση στα πλέι οφ όπως έχει πει και ο κόουτς (Μπαρτζώκας)'. 

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί σε γεμάτο ΣΕΦ, αφού ανακοινώθηκε ένα ακόμη Sold Out: "Σημαίνει ότι ο κόσμος υποστηρίζει την ομάδα, την αγαπάει και όλοι εμείς θέλουμε να του δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Είναι ωραίο να παίζει ο ένας για τον άλλον όπως γίνεται στην ομάδα . Θα γίνουν και λάθη, θα υπάρχουν και οι ατομικές ενέργειες, αλλά θέλουμε να μείνουμε πιστοί στο ομαδικό παιχνίδι που πρεσβεύει η ομάδα".