Skip to main content

ΕΣΑΚΕ: «Σκοπός είναι «η δίκαιη κατανομή»»

Ο ΕΣΑΚΕ με ανακοίνωση του σχολίασε την κατανομή των χρημάτων από την φορολογία των κερδών των τυχερών παιγνίων, εκφράζοντας την επιθυμία για νέα συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

 

Αναλυτικά: "Ο ΕΣΑΚΕ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προς τους επικεφαλής των επαγγελματικών πρωταθλημάτων (Super League 1, Super League 2, Basket League, Volley League), «για την επικείμενη κατανομή της χρηματοδότησής τους από τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης του αθλητισμού, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 23/01/2023 στο γραφείο του Υφυπουργού, όπου παρέστησαν οι κ.κ. Λεωνίδας Λεουτσάκος (Πρόεδρος SL2), Ευάγγελος Γαλατσόπουλος (Πρόεδρος ΕΣΑΚΕ) και Παντελής Ταρνατόρος (Πρόεδρος ΕΣΑΠ). Στη συνάντηση δεν προσήλθε εκπρόσωπος της Super League 1.

Τα όσα συζητήθηκαν στην συνάντηση, μεταφέρθηκαν σήμερα 25/01/2023 από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, στο διοικητικό συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίαση, όπου ομόφωνα τα μέλη του αποφάσισαν τα εξής:

Να αποσταλεί επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού όπου θα αναφέρονται ξεκάθαρα οι θέσεις του ΕΣΑΚΕ για το συγκεκριμένο θέμα και θα διαλαμβάνεται αίτημα για νέα συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού και αντιπροσωπείας μελών του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Οι ομάδες της Basket League, κατά κοινή παραδοχή όλων, αδικήθηκαν από την πρώτη εφαρμογή της απόφασης, λαμβάνοντας πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που τους αναλογούσαν βάση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων. Έχοντας λοιπόν ήδη αδικηθεί δεν θα δείξουν καμία ανοχή σε νέα αδικία, δεν θα μπουν σε καμία διαδικασία διαπραγμάτευσης, αλλά θα απαιτήσουν αυτά που δικαιούνται.

Άλλωστε, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΓΓΑ, σκοπός είναι «η δίκαιη κατανομή» και όχι πάλι να ευνοηθούν κάποιοι εις βάρος του μπάσκετ".