Skip to main content

Παπανικολόπουλος: «Πλεονέκτημα το να κρατάς την τύχη στα χέρια σου»

Για την σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη επί του Περιστερίου, αλλά και το Final 8 του κυπέλλου Ανδρών, μίλησε στο EOK WEB Radio, ο προπονητής της Καρδίτσας, Νίκος Παπανικολόπουλος.

Αναλυτικά ο τεχνικός των νεοφώτιστων μίλησε:

Για τη νίκη επί του Περιστερίου: «Σήμερα μάς δίνει κουράγιο και μάς δίνει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που μπορείς να έχεις αυτήν τη στιγμή στο πρωτάθλημα, να κρατάς την τύχη στα χέρια σου. Όσο και να κερδίζουν και οι υπόλοιπες ομάδες, έχεις 4 ματς στην έδρα σου, τα οποία σε φτάνουν στον αριθμό 6, όπου κατ’ όπως φαίνεται θα εξασφαλίζει την κατηγορία. Παρ’ όλα αυτά, αφού μειώνονται οι νίκες θα βλέπουμε κι εμείς τι κάνουν οι άλλοι».

Για το πού οφείλεται ότι επέστρεψαν απ’ το -9: «Είναι πολλά μαζί. Το βασικότερο είναι το ψυχικό σθένος και η αίσθηση της αυτοπροστασίας που έχουν οι παίκτες προκείμενου να γυρίσουν ένα παιχνίδι που αντικειμενικά είναι δύσκολο. Νομίζω ότι όλοι έκαναν ένα βήμα μπροστά σε σχέση με την απόδοσή τους και καλύψαμε και το κενό του Λαμάρ (σ.σ. Πίτερς). Όταν μειώνεται η διαφορά και το πας το ματς στον πόντο, έχεις πλεονέκτημα, ειδικά σ’ ένα γήπεδο που είναι πραγματική έδρα, από ευρωπαϊκής άποψης».

Για το αν η νίκη επί του Περιστερίου διώχνει το «πρέπει» για το ματς με τον Άρη (11/03): «Δε βγάζει το “πρέπει”, θα ‘ναι ακριβώς το ίδιο και θα συζητάμε ακριβώς τα ίδια πράγματα με τους παίκτες και τη διοίκηση την παραμονή του αγώνα ή την εβδομάδα πριν τον αγώνα. Αυτό που κερδίζεις πάρα πολύ έντονα είναι η πίστη των παικτών στην ομάδα, την πίστη ότι μπορούν να κάνουν καλά πράγματα και τη δικαίωση ότι κάποια πράγματα που δουλεύουμε στην προπόνηση βγαίνουν στο γήπεδο».

Για το αν παραμένει μια ευχάριστη εκδήλωση ο σκοπός των αγώνων: «Προφανώς και παραμένει. Αυτό το έχει δείξει και ο κόσμος όταν με 12 σερί ήττες που είχαμε ήταν δίπλα μας. Αυτό το καταλαβαίνεις ακόμη και στην ίδια την πόλη ότι έχει «αγκαλιάσει» την ομάδα. Όσον αφορά την Καρδίτσα σαν οργανισμό, είναι κάτι που κάνουν τα τελευταία 6-7 χρόνια, μ’ ένα συμβούλιο πραγματικά πολύ μπασκετικό. Υπάρχει φυσικά και η ευτυχής συγκυρία να υπάρχει ένα γήπεδό που σχεδόν έχει αποκλειστική χρήση ο ΑΣΚ, το οποίο είναι πολύ υψηλών προδιαγραφών, παρέχεται στην ομάδα και βλέπεις έναν οργανισμό που λειτουργεί σε σχεδόν ευρωπαϊκά πλαίσια όσον αφορά το support που έχει η ομάδα».

Για τη διεξαγωγή Final-8 του Κυπέλλου: «Αυτό είναι πραγματικά ένα βήμα προς τα μπροστά. Είναι κατηγορηματικά ένα βήμα προς την κανονικότητα, ένα βήμα προς τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωτάθλημα που το διοργανώνουν χρόνια και το περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία. Ασχέτως αν υπάρχει Ευρωλίγκα ή BCL αυτήν την εβδομάδα, λες ότι θέλεις να δεις αυτές τις 8 ομάδες να παίζουν και να βγαίνει ο νικητής την Κυριακή. Αυτό είναι πραγματικά είναι ένα βήμα προς την ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ».