Skip to main content

Κοντός: «Ο Παναθηναϊκός θα φτιάξει ομάδα που θα δυσκολευτούν πάρα πολύ να την ακουμπήσουν»

Για την επανεκλογή Γαλατσόπουλου στον προεδρικό θώκο του ΕΣΑΚΕ και την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, αλλά και τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας στο «τριφύλλι», μίλησε στον ραδιοφωνικό… αέρα του bwin ΣΠΟΡ FM, ο διευθυντής επικοινωνίας της «πράσινης» ΚΑΕ.

Αναλυτικά ο Δημήτρης Κοντός μίλησε:

Για τις εκλογές του ΕΣΑΚΕ και την ανακοίνωση: «Τα συγχαρητήρια είναι για τη νέα θητεία. Επανεκλογή του κυρίου Γαλατσόπουλου. Η ανακοίνωση ήταν ξεκάθαρη ως προς τα επιχειρήματα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάτι με τον κύριο Γαλατσόπουλο. Ο Παναθηναϊκός πίστευε και πιστεύει ότι έπρεπε να γίνει μια αλλαγή σε πρόσωπο επειδή υπήρχαν συγκεκριμένα γεγονότα που είχαν προηγηθεί. Την 1η Σεπτεμβρίου κατατέθηκε μια πρόταση μομφής κατά του κυρίου Γαλατσόπουλου από εννέα ομάδες. Το έγγραφο υπάρχει με σύμφωνη γνώμη εννέα ομάδων. Στη συνέχεια από τις εννέα ομάδες να βρίσκονται οκτώ ψήφοι. Ακούστηκαν πάρα πολλά. Οι εκπρόσωποι των ομάδων μιλάνε για πιέσεις. Η ουσία του πράγματος είναι ότι το πρωτάθλημα μπάσκετ δεν έχει κεντρικό χορηγό. Είναι Μάρτης. Παλιά υπήρχε ονοματοδοσία. Σε όλα τα πρωταθλήματα υπάρχει κεντρικός χορηγός.

Στο μπάσκετ φτάσαμε Μάρτη και δεν υπάρχει. Το πρωτάθλημα είναι ορφανό από χορηγία. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό στην ιστορία του επαγγελματικού μπάσκετ να μην υπάρχει κεντρική χορηγία Μάρτη μήνα. Επίσης ο προϋπολογισμός του All Star Game, ανήμερα του τελικού του Μουντιάλ κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή. Υπάρχουν πραγματάκια να συζητήσουμε αλλά δεν είναι αυτή η ουσία. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να πηδήξει από το καράβι και να πει ότι φεύγει. Έχει να γίνει δουλειά. Αν κάνει δουλειά ο Γαλατσόπουλος θα του αποδώσει τα εύσημα. Στο μεταξύ υποτίθεται θα αναλάμβανε ο κύριος Πανταζόπουλος. Τι συνέβη στο μεσοδιάστημα; Ο Παναθηναϊκός στήριξε αυτήν την επιλογή για να γίνουν κάποια πράγματα. Υπήρχαν 1.000 προβλήματα. Ο Παναθηναϊκός και θα μείνει και θα ασχολείται και θα παρακολουθεί την κάθε κίνηση του προεδρείου του ΕΣΑΚΕ και θα καυτηριάζει όλα τα θέματα, αλλά και θα απονείμει τα εύσημα όποτε αυτά απαιτούνται. Δεν ξεκινάει αντιπολιτευτική τακτική με σκοπό να πληγεί το άθλημα. Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο ιστορική ομάδα στο μπάσκετ.

Η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια. Οσα έχουν όλοι μαζί φτάνουν τα μισά του. Δεν πρόκειται να μην συμμετέχει. Απλά δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν όλα χωρίς να τρέχει κάστανο. Η ΕΟΚ υποστήριξε με ψήφο την υποψηφιότητα του κυρίου Γαλατσόπουλου. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα λέει ότι η υποψηφιότητα του κυρίου Γαλατσόπουλου συνδέθηκε πάρα πολύ με την ομοσπονδία. Αν η ΕΟΚ κρίνει ότι μπορεί να λύσει τα προβλήματα του μπάσκετ, πολύ καλά το έκανε. Ομως πρέπει να το δούμε και στην πράξη. Για την ΕΟΚ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Φέτος κρίθηκαν δύο ντέρμπι στην τελευταία φάση με λάθος εις βάρος του Παναθηναϊκού.

Ένα με λάθος στο ΣΕΦ του Γουόκαπ με τον Μπέικον, ένα με τον οφθαλμοφανέστατο φάουλ του Φαλ στον Παπαγιάννη. Δεν μιλάω για το φάουλ του Φαλ στον Γουίλιαμς γιατί αυτό έχει ερμηνεία. Η τελευταία φάση ωστόσο είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος. Δεν υπάρχει στην πορεία των τελευταίων χρόνων να κρίνονται τα δύο ντέρμπι στην τελευταία φάση. Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ, μάχεται και συνεχίζει».

Για την επόμενη ημέρα: «Ο στόχος που έχει ο Παναθηναϊκός, από το να κάθεται να κλαίει επειδή δεν τον σφυρίζει καλά ο Παπαπέτρου, δεν τον σφυρίζει καλά το παλικάρι που έδωσε το ίδιο φάουλ στην Πυλαία; Ο Κάρδαρης ο οποίος έδωσε δεν έδωσε το ίδιο φάουλ στον Μπέικον στο ΣΕΦ και την επόμενη αγωνιστική δίνει το σφύριγμα στον Λαρεντζάκη στην Πυλαία. Όμως δεν θα καθίσει να κλάψει γι' αυτό. Όχι ότι δεν παλεύει γι' αυτό, αλλά η απόφαση είναι ότι θα φτιάξει μια ομάδα και φτιάχνει μια ομάδα την οποία θα δυσκολευτούν πάρα πολύ να την ακουμπήσουν του χρόνου ώστε να την πετάξουν κάτω από την πορεία της. Γιατί φέτος ο Παναθηναϊκός είναι ευάλωτος. Αντί να καθίσει να κλαίει κοιτάει πώς να φτιάξει μια ομάδα στην οποία δεν θα μπορούν να γίνονται παρεμβάσεις. Αυτή είναι μια πραγματικότητα. Βήμα-βήμα, μεθοδικά, χωρίς φασαρίες και τυμπανοκρουσίες, ότι ο κόσμος θα καταλάβει το καλοκαίρι ποια είναι η πρόθεση του Παναθηναϊκού. Και πώς ο Παναθηναϊκός αξιοποιεί αυτό το διάστημα».

Για προπονητή: «Υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος μας έχει εντυπωσιάσει και δεν έχει να κάνει με την επόμενη χρονιά. Ο κύριος Σερέλης πήρε μια ομάδα η οποία ζαλιζόταν και μέσα σε 1-2 μήνες έχει αρχές και έχει βρει μια άλλη ψυχολογία. Δεν λέω ότι ο Ράντονιτς δεν ήταν καλός προπονητής, απλά δεν έδεσε το γλυκό. Δεν το βρήκε με την ομάδα. Συμβαίνει. Δεν θα αναιρέσουμε ότι είναι αξιόλογος προπονητής Ευρωλίγκας. Όμως ο Σερέλης δείχνει να έχει πιάσει τον σφυγμό της ομάδας. Σε αυτή τη φάση δεν μπορούμε να πούμε κάτι περαιτέρω ούτε για προπονητή, ούτε για μεταγραφικά. Όμως παλεύει ο Παναθηναϊκός με λύσσα προκειμένου να φτιάξει κάτι το οποίο θα έχει τελείως διαφορετική εικόνα την επόμενη σεζόν. Και τελείως διαφορετική στόχευση».