Skip to main content

Βεζένκοβ για το Final 4: «Θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω από πέρσι, έχουμε τα φόντα να το πετύχουμε»

Ο άσος του Ολυμπιακού, Σάσα Βεζένκοβ μίλησε στην κάμερα του Eurohoops,τονίζοντας ότι οι Κώστας Σλούκας και Κώστας Παπανικολάου που έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία από Final 4 της Euroleague δεν μιλούν με λόγια, αλλά με τις πράξεις και με την συμπεριφορά τους.

Σε έναν Ολυμπιακό – βγαλμένο από την καλύτερη φαντασία του κόουτς Μπαρτζώκα – με πολλές λύσεις, είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ο ίδιος δεν το βλέπει έτσι και προτάσσει πάντα το σύνολο, την ομάδα.

Ο Σάσα Βεζένκοβ, το επίσης απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του βραβείου της φετινής Ευρωλίγκα, μίλησε στο Eurohoops και χρησιμοποίησε την ίδια λέξη για την παρουσία των συμπαικτών του, λέγοντας ότι οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν στη σεζόν «πιο απόλυτο μπάσκετ και για πέντε – έξι μήνες ήμασταν στην πρώτη θέση!».

Ο Βούλγαρος σταρ του Ολυμπιακού, μερικές μέρες πριν από το δεύτερο Final Four της καριέρας του, στο Κάουνας (19-21/5), ξεκαθάρισε πως «φέτος είμαι πιο έτοιμος και σωματικά και πνευματικά», λόγω και της περσινής εμπειρίας στην τελική τετράδα του Βελιγραδίου. Και συμπλήρωσε πως «ενώ πέρσι ήμασταν κάτι σαν η ευχάριστη έκπληξη και κανένας δεν μας περίμενε, φέτος ο κόσμος θεωρούσε ότι “πρέπει” να είμαστε στο Final Four».

Η εμπειρία και η ευθύνη

Ο κορυφαίος σκόρερ της τρέχουσας διοργάνωσης ανέφερε τον παράγοντα «εμπειρία», «την οποία, δυστυχώς στη ζωή, δεν μπορείς να την αγοράσεις». Ωστόσο, επισήμανε πως «φέτος η ομάδα είναι πιο έτοιμη όχι με πίεση, με ευθύνη που είναι πιο ψηλά. Το περσινό Final Four μάς δίδαξε ότι είναι ένα παιχνίδι στο οποίο και οι δύο θέλουν να κερδίσουν, όμως ένας θα πάει στον τελικό και θα είναι μία μάχη με την Μονακό, που διαθέτει μία καταληκτική τριάδα στην περιφέρεια».

Ο Βεζένκοβ αναφέρθηκε στο rebuilding της τελευταίας διετίας, με την αποχώρηση των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη. Εκμυστηρεύτηκε ότι υπάρχει επικοινωνία και με τους δύο παλαίμαχους σταρ του Ολυμπιακού και τόνισε την εμπειρία των Κώστα Σλούκα και Κώστα Παπανικολάου σε Final Four, οι οποίοι «δεν μας μιλούν με λόγια, αλλά με τις πράξεις και τη συμπεριφορά τους και δεν γίνεται να μην ακολουθήσουμε αυτό το μοτίβο, για να είμαστε στην ίδια σελίδα, μαζί τους».

«Δεν στεκόμαστε σε πρόσωπα»

Ο 27χρονος φόργουορντ εξηγεί γιατί θεωρεί «το Final Four μία διαφορετική ιστορία, καθώς δεν μετράει τίποτα από όσα έγιναν πριν. Όλα είναι 50-50 για όλους και οι διαφορές είναι ελάχιστες. Δεν ξέρω αν είναι δίκαιο ή πιο όμορφο format, όμως είναι σίγουρα το πιο συναρπαστικό». Επαναλαμβάνει ότι η ομάδα του είναι εκείνη «που ανέβασε ψηλά τον πήχη» και επισήμανε πως «θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω από πέρσι, έχουμε τα φόντα να το πετύχουμε και είναι στο χέρι μας πώς θα εμφανιστούμε και πώς θα διαχειριστούμε το άγχος».

Αν και μπροστάρης στη φετινή προσπάθεια, ο Σάσα Βεζένκοβ δεν μιλά προσωπικά, εκτιμώντας πως «έχουμε 13 έτοιμους παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα. Ο καθένας έχει σίγουρα το ρόλο του και αυτό που κάνει καλύτερα στο παρκέ, αλλά ο ένας με τον άλλον θα καλύψει κάποιες αδυναμίες, αλλά δεν στεκόμαστε σε πρόσωπα. Όσο πιο πετυχημένη είναι η ομάδα τόσο πιο πετυχημένοι είμαστε όλοι και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Πηγή: Eurohoops

Δείτε το σχετικό βίντεο: