Skip to main content

Λαρεντζάκης στο Superbasket: «Έστω για μισή μπάλα, μισή άμυνα, μισό καλάθι, να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να σηκώσει την Euroleague»

Αν υπάρχει ένας παίκτης του Ολυμπιακού που έχει κάνει το απόλυτο step up την φετινή σεζόν, αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Ο 29χρονος γκαρντ / φόργουορντ έχει αποτελέσει τον «x factor» στα πλάνα του Γιώργου Μπαρτζώκα και με την αυταπάρνηση του στην άμυνα, αλλά και την… τρέλα του στην επίθεση, έχει ακούσει το όνομα του να γίνεται σύνθημα ουκ ολίγες φορές από την πάντα απαιτητική «ερυθρόλευκη» εξέδρα.

Το Superbasket έδωσε το «παρών» στην «ερυθρόλευκη» media day ενόψει της αναχώρησης του Ολυμπιακό με προορισμό το Κάουνας και μίλησε με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη για την δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή της ομάδας αλλά και την δική του σε Final Four, την προετοιμασία ενόψει του ημιτελικού με την Μονακό καθώς και τις διαφορές από τα αντίστοιχα ματς της regular season, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει το δικό του μήνυμα στον… 6ο παίκτη του Γιώργου Μπαρτζώκα, που δεν είναι άλλος από τον κόσμο της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο άσος των Πειραιωτών στον Αναστάση Κατσαβό:

-Για δεύτερη σερί σεζόν είστε στο Final 4. Πως το βιώνετε; Τι συναισθήματα υπάρχουν;

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Υπάρχει τρομερή ικανοποίηση που καταφέραμε να φτάσουμε σε έναν ακόμα στόχο την εφετινή σεζόν και πάμε στο Κάουνας να τα δώσουμε όλα προκειμένου να πάρουμε τον τίτλο».

-Τι προετοιμασία γίνεται τόσο σε πνευματικό – ψυχολογικό, όσο και σε τακτικό – μπασκετικό επίπεδο;

«Εντάξει κοίτα… Υπάρχει μια εμπειρία σε σχέση με πέρσι. Δουλεύουμε σκληρά όπως κάναμε όλο το χρόνο. Ξέρουμε τη Μονακό και δουλεύουμε πάνω σε αυτήν. 

Μέχρι στιγμής λέμε ότι έχουμε ακόμα μια βδομάδα γεμάτη προκειμένου την Παρασκευή στον ημιτελικό να έχουμε το πρόσωπο που πρέπει για να κερδίσουμε».

-Ποιες είναι οι διαφορές του αγώνα του ημιτελικού με τα ματς της κανονικής περιόδου;

«Θεωρώ ότι δεν έχουν καμία σχέση οι 3 αναμετρήσεις μεταξύ τους. Υπάρχει μια κοινή βάση με την έννοια ότι είναι 2 ομάδες που ξέρουν καλά η μία την άλλη, αλλά στον ημιτελικό που είναι ένα ματς νοκ άουτ μετράει κάθε σουτ, κάθε άμυνα, κάθε ριμπάουντ.

Τέλος, είναι εντελώς άλλη η πίεση, άλλο το κίνητρο και άλλο το άγχος. Είναι νοκ άουτ παιχνίδι οπότε θεωρώ ότι θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό ματς».

-Σε μπασκετικό επίπεδο που πιστεύεις ότι θα κριθεί το ματς;

«Εμείς θα πρέπει να παίξουμε την άμυνα που παίζουμε όλο το χρόνο. Η Μονακό έχει πολύ επιθετικό ταλέντο, οπότε θα πρέπει να τους περιορίσουμε στο ένας με έναν και στους γκαρντ. Είναι ανάγκη να ελέγξουμε το ρυθμό και τα ριμπάουντ».

¬-Είναι το δεύτερό σου Final 4. Ποια είναι η διαφορά με το πρώτο σου και τί περιμένεις από τον Λαρεντζάκη που θα βρεθεί και θα παίξει στο Κάουνας;

«Σίγουρα είναι άλλη η εμπειρία πλέον. Πέρσι ήμουν σε μια φάση να δω τι γίνεται επειδή όπως είπες βρέθηκα πρώτη φορά εκεί. Φέτος ξέρω τι γίνεται στη διαδικασία.

Θα πάω και όταν μπω θέλω να είμαι με την ίδια θέληση που είχα όλο το χρόνο. Θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και έστω για μισή μπάλα, μισή άμυνα, μισό καλάθι να προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα να σηκώσει την Ευρωλίγκα».

-Έχεις κάποιο μήνυμα να στείλεις στον κόσμο του Ολυμπιακού ενόψει του Final 4;

«Όπως και πέρσι έτσι και φέτος δυο διαδοχικές σεζόν ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια και την υγεία που βγάζει η ομάδα και είναι πάντα στο πλευρό μας, έχοντας αγκαλιάσει πραγματικά αυτή την ομάδα.

Ξέρουμε ότι θα μας βοηθήσουν και θα μας δώσουν ώθηση όσοι έρθουν και τους περιμένουμε στο Κάουνας με ανυπομονησία».