Skip to main content

Μακσβίτις: «Ο Ολυμπιακός είναι παράδειγμα»

Το εγκώμιο του Ολυμπιακού έπλεξε ο Κάζις Μακσβίτις, με τον τεχνικό της Ζαλγκίρις Κάουνας να υπογραμμίζει ο΄τι οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν στην ελίτ της Euroleague μέσα από τη διατήρηση του βασικού τους κορμού. 

Πιο συγκεκριμένα ο Λιθουανός προπονητής μίλησε σε podcast όπου και το΄νισε ότι η διατήρηση του κορμού μιας ομάδας είναι δύσκολο πράγμα και καθόλου φτηνή για τη διοίκηση μιας ομάδας. Εκεί ανέφερε τους Πειραιώτες ως παράδειγμα σημειώνοντας ότι η στρατηγική τους απέδωσε καθώς έχτισαν την ομάδα με υπομονή και βρίσκονται πλέον στο πιο υψηλό επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. 

Το απόσπασμα των δηλώσεων του Μακσβίτις:

«Ξέρω ένα πράγμα: Η διατήρηση του κορμού της ομάδας είναι πονοκέφαλος και όχι φτηνό πράγμα για τα στελέχη του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα. Διατήρησε τον κορμό του και τώρα είναι στην ελίτ της EuroLeague.

Η Αναντολού Εφές, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα διατήρησαν επίσης τον πυρήνα τους, κάτι που είναι θετικό. Νομίζω ότι, σε αυτήν την περίπτωση, η διατήρηση του πυρήνα είναι καλή. Φυσικά, δεν χρειάζεται να μείνουμε σε ένα μέρος εντελώς. Είναι σημαντικό να βρούμε ένας τρόπος να γίνει η ομάδα πιο δυνατή τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα.

Στην περίπτωσή μας, αυτός ο αριθμός είναι ο βέλτιστος. Διατηρήσαμε τον πυρήνα μας και θα προσθέσουμε μερικά νέα, φρέσκα πρόσωπα».