Skip to main content

H απάντηση της Φενέρμπαχτσε για την απουσία του Γουίλμπεκιν από το Προ-Ολυμπιακό τουρνουά

 Η Φενέρμπαχτσε εξέδωσε μία μακροσκελή ανακοίνωση σχετικά με τον τραυματισμό που είχε ως αποτέλεσμα την απουσία του Σκότι Γουίλμπεκιν από τις φετινές υποχρεώσεις της εθνικής Τουρκίας στο Προ-Ολυμπιακό τουρνουά.

 Ο Σκότι Γουίλμπεκιν παρουσιάστηκε στην προετοιμασία της Εθνικής Τουρκίας και αργότερα, διαπιστώθηκε ότι έχει ένα οστικό οίδημα στο γόνατο. Ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας για δύο εβδομάδες και μετά από εξετάσεις σε μαγνητική τομογραφία, έγινε σαφές ότι δεν είναι σε θέση να παίξει ακόμη σε αγώνα. 

Ο προπονητής του Παναθηναικού και της Εθνικής Τουρκίας δεν δίστασε σε δηλώσεις του να υπογραμμίσει ότι ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε δεν σηκώνει το τηλέφωνο. Ο κόουτς Εργκίν Αταμάν ανέφερε για τον Σκότι Γουίλμπεκιν ότι: "Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, δεν μπορούμε να πιέσουμε κανέναν και να του πούμε «Έλα, παίξε για την εθνική ομάδα». Πριν από πέντε εβδομάδες, ανακοινώσαμε το προκαταρκτικό ρόστερ και ενημερώσαμε όλα τα σωματεία σχετικά. Προσπαθήσαμε επίσης να προσεγγίσουμε τους παίκτες, αλλά αν ο παίκτης δεν σηκώσει το τηλέφωνο, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Σε αυτή την περίπτωση, ειδοποιείς το κλαμπ τους και περιμένεις".

Η Φενέρμπαχτσε απάντησε με ανακοίνωση της για το θέμα του παίκτη της, Σκότι Γουίλμπεκιν, τονίζοντας ότι: "Ο παίκτης μας, Σκότι Γουίλμπεκιν, δυστυχώς υπέστη δύο τραυματισμούς στο ίδιο γόνατο κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022/23 και όπως όλοι γνωρίζουν, έμεινε μακριά από το παρκέ για περίπου τρεις μήνες, συμπεριλαμβανομένης και της σειράς των playoffs της EuroLeague (σσ. κόντρα στον Ολυμπιακό).

Παρόλο που ο Γουίλμπεκιν δεν μπόρεσε να φτάσει στο 100% της αποτελεσματικότητάς του, αγωνίστηκε στα playoffs του τουρκικού πρωταθλήματος με την προσωπική του αφοσίωση και μόλις τελείωσε η σεζόν, ακολούθησε το πρόγραμμα που ετοίμασε το ιατρικό επιτελείο της Φενέρμπαχτσε και η ομάδα που επιμελείται τη φυσική του κατάσταση στην Αμερική".