Skip to main content

Ολυμπιακός: Στην Αθήνα ο Λουκ Σίκμα (pic, vid)

Ο νέος Αμερικανός φόργουορντ του Ολυμπιακού, Λουκ Σίκμα αφίχθη στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης (17/8).

Το βράδυ της Πέμπτης (17/8) βρέθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Λουκ Σίκμα, ο οποίος άνοιξε τον  χορό των αφίξεων για τους ερυθρόλευκους.

Ο Αμερικανός φόργουορντ φορούσε ένα κόκκινο μπλουζάκι των Πειραιωτών, το οποίο έγραφε "μαζί παλεύουμε πιο δυνατοί".

Ο Λούκ Σίκμα ανέφερε ότι: "Είναι ωραία αίσθηση (σσ. να φοράω τα ερυθρόλευκα). Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι στην Αθήνα και θα ενσωματωθώ στην ομάδα. Νομίζω ότι θα είναι σπουδαία σεζόν και ανυπομονώ να πιάσω δουλειά και να δω τι μπορούμε να κάνουμε",

Για το πώς αισθάνεται που θα κληθεί να καλύψει το κενό του Σάσα Βεζένκοβ: "Είναι μεγάλα παπούτσια τα οποία πρέπει να γεμίσω. Ο Σάσα είναι σπουδαίος παίκτης και έδωσε πολλά στην ομάδα. Όμως δεν θα γεμίσω τα δικά του παπούτσια, είμαι άλλος παίκτης και ήρθα εδώ για να κάνω όσα κάνω και να βάλω τα δυνατά μου, ώστε να βοηθήσω την ομάδα. Αυτός είναι πάντα ο στόχος".

Για το πώς αισθάνεται που πήρε μεταφραφή σε μία ομάδα με back-to-back παρουσίες στο Final Four της EuroLeague: "Σίγουρα είναι step up. Ο Ολυμπιακός διεκδικεί την Euroleague κάθε χρόνο, οπότε είναι φοβερή πρόκληση, ανυπομονώ και είναι ευκαιρία για μένα".

Για το επερχόμενο ματσάρισμα της Εθνικής Ελλάδας με την Team USA, την ομάδα της πατρίδας του, στο MundoBasket 2023: "Νομίζω πως οι ΗΠΑ έχουν πολλούς νέους παίκτες και η Ελλάδα πολύ έμπειρους παίκτες. Είμαι ανυπόμονος να δω τι θα συμβεί, αλλά δεν θα κάνω κάποια πρόβλεψη".

Κλείνοντας, ο Σίκμα έστειλε ένα μήνυμα και στους οπαδούς του Ολυμπιακού: "Γεια σας φίλαθλοι. Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ, που θα παίξω μπροστά σα, που θα σας γνωρίσω και που θα πάρω την ενέργεια που φέρνετε σε κάθε παιχνίδι".

Δείτε την ανάρτηση των "ερυθρόλευκων":