Skip to main content

Βαλένθια - Μονακό 70-65: Νίκη για τους Ισπανούς σε ματς - θρίλερ

Η Βαλένθια επικράτησε της Μονακό με 70-65 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στην φετινή Euroleague.

Στην πρώτη περίοδο οι Μονεγάσκοι είχαν ελαφρύ προβάδισμα καθώς προηγήθηκαν με 6 πόντους (9-15) με εύστοχο τρίποντο του Έλι Οκόμπο και έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοιμε 3 (17-20).

Στην δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι με εναλλαγές στο σκορ και το ημίχρονο έκλεισε με προβάδισμα ενός πόντου για τους Ισπανούς (39-38).

Το σκηικό δεν άλλαξε ούτε στην τρίτη περίοδο, καθώς και οι δύο ομάδες δεν άφηναν τον αντίπαλο να πάρει κάποια σημαντική διοφορά (μεγαλύτερη της Μονακό με 43-51). 

Στην τέταρτη περίοδο η Μονακό προηγήθηκε με 61-63 με τρίποντο του Τζέιμς στα 2'11'' πριν από την λ΄ήξη του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα όμως,η Βαλένθια βρήκε περισσότερες λύσεις ενώ το αντιαθλητικό φάουλ του Άλφα Ντιαλό στα 48" έγειρε την πλάστιγγα οριστικά στην πλευρά των "νυχτερίδων". O Οκόμπο αστόχησε στην προσπάθεια του να μείωσε, ενώ το σκορ ήταν 68-63 και στο τέλος η Βαλένθια επικράτησε με 70-65.

Ο Σέμι Οτζελέγιε ήταν ο MVP των νικητών με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ ενώ από κοντά ήταν και ο Κρις Τζόουνς με 14 πόντους και 3 ασίστ. Για την Μονακό οι συνήθεις ύποπτοι Μάικ Τζειμς και Έλι Οκόμπο με21 και 17 πόντους αντίστοιχα προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση.

Στιγμιότυπο οθόνης 33

Στιγμιότυπο οθόνης 34