Skip to main content

Αρμάνι Μιλάνο - Η καθιέρωση του Μίροτιτς στην θέση 3 και το σκεπτικό του Μεσίνα

Ο Νίκολα Μίροτιτς παίρνει πολλά λεπτά συμμετοχής ως σμολ φόργουορντ και ο Ετόρε Μεσίνα εξήγησε τους λόγους πίσω από την απόφαση αυτή.

Ο Ιταλός προπονητής μίλησε για την χρησιμοποίηση του Μαυροβούνιου άσου σε αυτόν τον ρόλο, λίγο πριν την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για την 3η αγωνιστική της Euroleague (17/10, 21.45)

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

''Ο Μίροτιτς μας δίνει χείρα βοηθείας στον ρόλο του σμολ φόργουορντ, απουσία των "φτερών" που είναι εκτός λόγω τραυματισμού. Μαζί του μπορούμε να απλώσουμε το γήπεδο και να βρούμε αποτελεσματικές λύσεις στην επίθεση. Δεν είναι τυχαίο ότι στα ματς που χάσαμε άσχημα (σσ. κόντρα στη Βίρτους στο Super Cup και απέναντι στην Νάπολι στο ιταλικό πρωτάθλημα) έπαιξε ελάχιστα στη θέση τρία.

Στο NBA έπαιζε σχεδόν μόνο ως σμολ φόργουορντ. Στην Μπαρτσελόνα εναλλάσσονταν με τον Κάλινιτς σε αυτή τη θέση, ανάλογα με τα ματσαρίσματα.

Χρειάζεται λίγος χρόνος γιατί πρέπει να καταλαβαίνουμε πού μπορεί να είναι πιο επικίνδυνος. Πρέπει να βελτιώσουμε τη σύνδεση ανάμεσα σε αυτόν και τους πόιντ γκαρντ, ανάμεσε σε αυτόν και τους άλλους ψηλούς μας, ανάμεσε σε αυτόν και τον Σιλντς. Όμως δουλεύουμε και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε καθημερινά".

Ο Νίκολα Μίροτιτς από την πλευρά του τόνισε ΄ότι νιώθει καλά στην συγκεκριμένη θέση:

"Ο προπονητής μου είπε να παίξω λεπτά ως σμολ φόργουορντ. Μου αρέσει η ιδέα και το δουλεύουμε ήδη στο γήπεδο. Με την αλλαγή της άμυνας μπορείς να δημιουργήσεις σημαντικές αναντιστοιχίες και να έχεις πλεονέκτημα, ειδικά αν ξέρεις να σουτάρεις από έξω και εγώ ξέρω πώς να το κάνω. Στο ΝΒΑ έχω παίξει στο 3, μερικές φορές το έχω κάνει στη Μπαρτσελόνα και με καλά αποτελέσματα.