Skip to main content

Μοτεγιούνας: «Συζητάμε με το Ντουμπάι, αλλά δεν προχωράμε σε επέκταση αυτή τη στιγμή»

Για τα σενάρια επέκτασης της Euroleague μίλησε στο S Sport ο Παούλιους Μοτεγιούνας, με τον CEO της διοργάνωσης να ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει καμία σκέψη για επέκταση σε άλλες πόλεις αυτή τη στιγμή.

Αναλυτικά:

"Δεν προχωράμε σε επέκταση αυτή τη στιγμή. Δεν το σκεφτόμαστε για την επόμενη σεζόν. Προφανώς, το Λονδίνο και το Παρίσι είναι βασικές αγορές για τις οποίες μιλούσαμε πάντα. Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μπούμε εκεί, αλλά πιστεύουμε ότι δεν έχουν ωριμάσει ακόμα (σσ. οι συνθήκες). Είμαστε χαρούμενοι που και οι δύο αγορές έχουν ομάδες στο EuroCup. Είναι ένα πρώτο βήμα για να παίξεις στην EuroLeague.

Τα ΜΜΕ λένε ότι η Παρί θα πάρει wild-card για την EuroLeague την επόμενη σεζόν. Δεν είναι αλήθεια. Αν κερδίσει το EuroCup, μπορεί να είναι στην EuroLeague, γιατί αυτό είναι το σκαλοπάτι. Αλλά είναι μια ψευδής πληροφορία. Αναλύουμε την αγορά, παρακολουθούμε την απόδοση της ομάδας και τη στηρίζουμε να παίξει στο EuroCup, όπως όλες οι άλλες ομάδες, αλλά οι συζητήσεις για wild-card δεν είναι αλήθεια.

Ναι, είμαστε σε συζητήσεις με το Ντουμπάι. Είναι μια διαδικασία διαπραγμάτευσης. Είναι μια ενδιαφέρουσα αγορά. Είμαστε πρόθυμοι να το αναλύσουμε.

Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μια παρουσίαση για τους συλλόγους μόλις τελειώσουν όλα. Και θα αποφασίσουμε. Προφανώς, η αγορά της Μέσης Ανατολής είναι κάτι που κοιτάζει το NBA, το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα κοιτάζουν αυτήν την αγορά. Η EuroLeague δεν αποτελεί εξαίρεση.

Και από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια αγορά που θα ξεκλειδώναμε. Η προσέγγισή τους είναι η ίδια. Γνωρίζουν ότι μπορούν να βοηθήσουν το πρωτάθλημα να αναπτυχθεί και είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν τόσο στη διοργάνωση των αγώνων όσο και στην αναζήτηση χορηγιών. Και πάλι, είναι μια μεγάλη ευκαιρία συνεργασίας, αλλά πρέπει να αναλύσουμε όλα τα πράγματα".