Skip to main content

Μπουτκεβίτσιους: «Να αποφύγουμε τα λάθη γιατί οι μεγάλες ομάδες τα τιμωρούν»

Στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό (15/11. 21:15) δοκιμάζεται η Ζαλγκίρις Κάουνας, με τον Άρνας Μπουτκεβίτσιους να στέκεται στον παράγοντα λάθη.

«Αναλύουμε τα λάθη και θέλουμε να τα διορθώσουμε. Ειδικά εκείνα που επαναλαμβάνονται σε μια σειρά από αγώνες. Θέλουμε να το εξαλείψουμε το συντομότερο δυνατό. Δεν γίνεται να τα επαναλάβουμε», ήταν η αρχική ατάκα του 31χρονου γκαρντ / φόργουορντ των Λιθουανών, για να προσθέσει:

«Αν υπάρχει κακή επικοινωνία στην άμυνα, δημιουργείται πρόβλημα και στο ένα εναντίον ενός, καθυστερεί η βοήθεια και βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση. Αυτά είναι τα μεγάλα προβλήματα. Επίσης υπάρχει στασιμότητα στην επίθεση, θα θέλαμε περισσότερη κίνηση της μπάλας. Μόνο έτσι θα γινόμαστε πιο επικίνδυνοι ως ομάδα. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να εξαρτόμαστε από το παιχνίδι ένας εναντίον ενός. Ειδικέ αν δεν μπουν και τα σουτ. Φυσικά, θα θέλαμε να είμαστε λίγο πιο γρήγοροι από ότι είμαστε τώρα».

Ο Μπουτκεβίτσιους κατέληξε λέγοντας:

«Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι η ομαδική δουλειά. Να υπάρχει κίνηση και κυκλοφορία στην μπάλα ώστε να βρίσκουμε και ελεύθερα σουτ. Επίσης η καλή άμυνα θα φέρει και την γρήγορη επίθεση με αποτέλεσμα να βρίσκουμε εύκολα σκορ. Και φυσικά να αποφύγουμε τα λάθη γιατί οι μεγάλες ομάδες τα τιμωρούν».