Skip to main content

Μπασκόνια - Μονακό 75-77: Με απίστευτο follow κάρφωμα ο Μπλόσομγκεϊμ τελείωσε το αήττητο σερί του Ιβάνοβιτς

Σε ένα συναρπαστικό ματς που κρίθηκε στην τελευταία κατοχή, η Μονακό σίγησε την Buesa Arena επικρατώντας της Μπασκόνια με 75-77. Τρελό φινάλε στο παιχνίδι με buzzer beater follow κάρφωμα του Μπλόσομγκεϊμ.

Το παιχνίδι στο ξεκίνημά του ήταν ισορροπημένο με συχνές εναλλαγές προβαδίσματος ανάμεσα στις δύο ομάδες και το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει με το σκορ στο 19-16 υπέρ των γηπεδούχων. Η εικόνα ήταν ίδια και στην δεύτερη περίοδο με κανέναν από τους δύο αντιπάλους να μην μπορεί να χτίσει κάποια σημαντική διαφορά και το σκορ το ημίχρονο να είναι στο «ρευστό» 36-35 με καλάθι του Κόντι Μίλερ – ΜακΙντάιρ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Μονεγάσκοι ανέβασαν ρυθμό και κατάφεραν να προηγηθούν ακόμα και με 8 πόντους (46-54) με τρίποντο του Μάικ Τζέιμς. Η Μπασκόνια σε εκείνο το σημείο αντέδρασε και δεν επέτρεψε στην αντίπαλο της να ξεφύγει περισσότερο καθώς «μάζεψε» την διαφορά στους 3 στο τέλος της περιόδου με καλάθι του Χάουαρντ (59-62). Στην τέταρτη περίοδο το σκορ έμεινε κολλημένο στο 67-73 για πάνω από 3,5 λεπτά μέχρι το τρίποντο του Μαρίνκοβιτς να γράψει το 70-73. Στην συνέχεια, ο Μπλόσομγκεϊμ έκλεψε από τον Σεντεκέρσκις και έκανε το 70-75. Οι Βάσκοι κέρδισαν αντιαθλητικό, έβαλαν τις βολές, αλλά ο ΜακΙντάιρ έκανε μια τραβηγμένη προσπάθεια και η ευκαιρία ισοφάρισης πέρασε ανεκμετάλευτη. Με την σειρά του ο Ντιαλό έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς με βολές (0/2).).O Χάουαρντ έδωσε «το φιλί της ζωής» στην ομάδα του με τρίποντο ισοφάρισης, όμως ,έπειτα, ο Μπλόσομγκεϊμ ως «από μηχανής Θεός» με απίθανο follow κάρφωμα, σε άστοχο τρίποντο του Τζέιμς έδωσε την νίκη στην ομάδα του.

Ο λαβωμένος από τραυματισμό Μάρκους Χάουαρντ πέτυχε 18 πόντους σε λιγότερα από 20 λεπτά συμμετοχής ενώ ο Βάνια Μαρίνκοβιτς προσέθεσε άλλους 15. Για τους νικητές ο Τζέιμς είχε 28 πόντους με 5/11 τρίποντα ενώ ο Ντιαλό πέτυχε 13.

Τα δεκάλεπτα:19-16,36-35 ,59-62,75-77

Στιγμιότυπο οθόνης 74

Στιγμιότυπο οθόνης 73