Skip to main content

Euroleague - Ο Βεζένκοβ θυμάται το ιστορικό τρίτο δεκάλεπτο του ημιτελικού του Κάουνας κόντρα στη Μονακό

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Μονακό στο Πριγκιπάτο στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικς της Euroleague, στο πρώτο συναπάντημα των δύο ομάδων μετά τον περσινή ημιτελικό και η Euroleague καταγράφει τις αναμνήσεις του Σάσα Βεζένκοβ από το ιστορικό τρίτο δεκάλεπτο του αγ΄ώνα του Κάουνας, όπου οι Πειραιώτες, με ένα εκκωφαντικό 27-2, έφτασαν στην ανατροπή και παράλληλα στην πρόκριση στον τελικό του Final Four.

«Τι θυμάμαι από το τρίτο δεκάλεπτο κόντρα στη Μονακό;Θυμάμαι έντονα στο ημίχρονο όταν όλοι μπήκαμε στα αποδυτήρια και μιλήσαμε. Συμφωνήσαμε ότι η εικόνα μας στο παρκέ δεν ήμασταν εμείς. Δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι, γιατί απλά ήμασταν τραγικοί και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Κώστας Παπανικολάου, ο αρχηγός μας, βγήκε μπροστά και μίλησε για τους κόπους μας όλη τη σεζόν. Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο Final Four και να αντιμετωπίζουμε αυτό το παιχνίδι έτσι. Πίστευε ότι είχαμε πολλά να δώσουμε και ότι ήταν δυνατή η ανατροπή», ήταν το αρχικό σχόλιο του Βεζένκοβ, για να προσθέσει: 

«Θυμάμαι ότι δεν καταλάβαμε όσο παίζαμε ότι το σερί ήταν 27-2. Είδαμε τους αριθμούς μετά το παιχνίδι. Ήταν τρελό γιατί καθώς κάναμε την ανατροπή, άκουγες την εξέδρα να ξυπνάει και να μας σπρώχνει προς όλο αυτό. Τα ντεσιμπέλ ανέβαιναν. Η ενέργειά τους μας βοηθούσε και δεν μπορούσε κανείς να μας σταματήσει. Μετά από αυτό, χαλαρώσαμε στην επίθεση, ήμασταν ελεύθεροι, με κοψίματα, πάσες και σουτ. Θυμάμαι κάθε σουτ που κάναμε στο τρίτο δεκάλεπτο, ειδικά ένα τρελό τρίποντο του Λάρι στο τέλος. Δεχθήκαμε μόλις ένα καλάθι, στο τρανζίσιον μετά από το λάθος μας. Απλώς δεν μπορούσαν να σκοράρουν εναντίον μας πέντε εναντίον πέντε. Κάναμε τα φάουλ όταν έπρεπε, παλέψαμε, βουτούσαμε για την μπάλα. Όλοι όσοι πάτησαν στο παρκέ βοήθησαν και έπαιξαν άμυνα. Το καταφέραμε απέναντι σε μια ομάδα που μας κέρδισε δύο φορές στην κανονική περίοδο. Ήταν ένας πολύ σκληρός αντίπαλος. Όλοι θυμόμαστε τα πλέι οφ του 2022. Αυτό είναι λοιπόν ένα ζευγάρι που πάντα δημιουργεί κάτι θεαματικό και αυτό θα συμβεί και αυτή τη φορά».