Skip to main content

Euroleague - Ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Βιλερμπάν για την επιστροφή στις νίκες

Δύσκολη αποστολή εκτός έδρας κόντρα στη Βιλερμπάν έχει ο Παναθηναϊκός, με τους πράσινους να κοντράρονται με τη Βιλερμπάν στη Γαλλία στο πλαίσιο της πρώτης μέρας της 14ης αγωνιστικής της Euroleague.

Ο κόουτς Αταμάν θα έχει μαζί του αυτή τη φορά και τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ που επιστρέφει στην αποστολή των φιλοξενούμενων μετά από καιρό, με τον μόνο απόντα να ακούει πλέον στο όνομα Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ο Παναθηναϊκός έχει 6 νίκες και 7 ήττες και βρίσκεται στην 11η θέση, όπου και ισοβαθμεί με Φενέρ και Μπάγερν. Απο΄ την άλλη η Βιλερμπάν έχει 2 νίκες και 11 ήττες και έχει μείνει πολύ πίσω για άλλη μια σεζόν.Υπό αυτά τα δεδομένα οι πράσινοι θέλουν οπωσδήποτε νίκη προκειμένου να πλησιάσουν στις θέσεις της 8αδας. 

Στις υπόλοιπες 5 αναμετρήσεις η Ζαλγκίρις υποδέχεται την Παρτιζάν, με τους γηπεδούχους να έχουν μείνει αρκετά πίσω με 5-8, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν νίκη για να μείνουν στην πρώτη 6αδα καθώς αυτή τη στιγμή έχουν ρεκόρ 7 νίκες και 6 ήττες.

Στο Βελιγράδι, ο Ερυθρός Αστέρας φιλοξενεί την Άλμπα με τις δυο ομάδες να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ακόμα κι έτσι όμως, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θέλει να φτάσει στην 5η της νίκη, ενώ από την άλλη η γερμανική ομα΄δα είναι πάντα έτοιμη να κάνει ζημιά. 

Η Εφές υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τις δυο ομάδες να έχουν ρεκόρ 7-6, αναζητώντας την 8η νίκη τους προκειμένου να παραμείνουν σε τροχιά 8αδας.

Στη Χώρα των Βάσκων θα γίνει η μεγάλη μάχη για μια θέση στην 6αδα, με τους γηπεδούχους να έχουν ρεκόρ 8-5 και τους φιλοξενούμενους 9 νίκες και 4 ήττες.

Η Ρεάλ υποδέχεται τη Μπάγερν, με τον Πάμπλο Λάσο να είναι το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης, καθώς επιστρέφει για πρώτη φορά στο Wiznik Center ως αντίπαλος της «Βασίλισσας».

Στο βαθμολογικό πεδίο οι Μαδριλένοι θέλουν να συνεχίσουν φτάνοντας στις 13 νίκες σε 14 ματς, ενώ η γερμανική ομάδα αναζητούν την 7η νίκη της για φέτος. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Πέμπτης 14/12:

Ζάλγκιρις - Παρτίζαν (20:00, Novasports 6)

Ερυθρός Αστέρας - Άλμπα (20:00, Novasports 3)

Αναντολού Εφές - Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:05, Novasports 5)

Μπασκόνια - Βίρτους Μπολόνια (21:30, Novasports Start)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν (21:45, Novasports 4)

Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός AKTOR (22:00, Novasports Prime)