Skip to main content

Τα μαγικά «κουπόνια» και η επένδυση-ρίσκο για ένα εισιτήριο στο Final Four του Βερολίνου

Σήμερα, 19 Δεκεμβρίου του 2023, άρχισε η διάθεση των εισιτηρίων για το Final Four της Ευρωλίγκας που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο τον Μάϊο. Οι περσινοί κάτοχοι εισιτηρίων που βρέθηκαν στο Κάουνας έχουν προτεραιότητα μία μέρα πριν την επίσημη  διάθεση , όπου υπάρχει η δυνατότητα για προπαραγγελία .Ήδη, εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια που βγήκαν σήμερα νωρίς το πρωί σε διάστημα λίγων λεπτών.

Το μαγικό χαρτάκι με την φθηνότερη τιμή πέρυσι,  κοστολογούνταν στα 180 ευρώ,  ενώ φέτος υπήρξε αύξηση καθώς η πιο φθηνή λύση αγγίζει τα 230 ευρώ και η πιο ακριβή φτάνει κοντά στα 700 ευρώ.

Η μαγική νέα μέθοδος με τα κουπόνια είναι μία λύση η οποία παραμένει άγνωστη σχεδόν σε όλον τον μπασκετικό πληθυσμό . Αποτελεί  έναν εναλλακτικό τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων ο οποίος έχει ως εξής : Αρχικά,  οποίος θέλει να αποκομίσει εισιτήριο από κουπόνι θα πρέπει να επισκεφτεί την γαλλική ιστοσελίδα coupgagnant.fr. Εκεί υπάρχουν 100 διαθέσιμα κουπόνια για κάθε ομάδα της Ευρωλίγκας. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια επένδυση, καθώς υπάρχουν αυξομειώσεις στις τιμές της κάθε ομάδας , ανάλογα με την απόδοση και τις πιθανότητές της να βρεθεί στο Βερολίνο . Για παράδειγμα η τιμή του κουπονιού για την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης που είναι το φαβορί για τον τίτλο , βρίσκεται στα 330 ευρώ που είναι το πιο ακριβό κουπόνι . Η Άλμπα Βερολίνου που είναι τελευταία στην βαθμολογία έχει το φθηνότερο κουπόνι στα 5 ευρώ .Εάν ένα άτομο επιλέξει μία ομάδα και εκείνη δεν καταφέρει να βρεθεί στο Βερολίνο το άτομο αυτό θα χάσει τα λεφτά του . Ωστόσο , αν η ομάδα πάει στο final 4 διαθέτει κανονικά ένα εισιτήριο για να παρακολουθήσει τους αγώνες χωρίς να έχει χρειαστεί να αγοράσει τα κανονικά εισιτήρια που διατέθηκαν σήμερα καθώς αυτά είτε είναι πιο ακριβά είτε δεν τα πρόλαβε κανείς ! Τέλος, οι υποψήφιοι ταξιδιώτες του Βερολίνου εάν τελικά βρεθούν στην O2 Arena μέσω κουπονιού θα αναγκαστούν να καθίσουν στο section της ομάδας που εμπιστεύτηκαν να προκριθεί στο Final Four .

Σίγουρα παρά πολύς κόσμος θα περιμένει να βρεθεί στο Βερολίνο για την μεγαλύτερη στιγμή κάθε σεζόν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και σίγουρα η ζήτηση είναι μεγάλη . Το "παράθυρο" με τα κουπόνια όμως αποτελεί μια νέα άγνωστη λύση για τον κόσμο που αν την εκμεταλλευτεί σωστά μπορεί είτε να επενδύσει χρήματα είτε να βρεθεί με έναν πιο εύκολο τρόπο στην O2 Arena .

Δημήτρης Στανέλλος (Φοιτητής CMP Sports)