Skip to main content

Αταμάν: «Είμαστε στον σωστό δρόμο, πριν δύο εβδομάδες όχι, αυτό είναι το μπάσκετ»

Για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά και για την άφιξη του συμπατριώτη του, Φατίχ Τερίμ, στην Ελλάδα, για χάρη του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, μίλησε ο Εργκίν Αταμάν, στο πλαίσιο της «πράσινης» media day, ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης (28/11).

"Καλέ μου φίλε, καλωσόρισες στην Αθήνα, καλωσόρισες στον Παναθηναϊκό. Ελπίζω ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία, όπως σε όλη του την καριέρα. Καλωσόρισες φίλε μου Τερίμ, ελπίζω ότι θα είναι επιτυχημένος στην ομάδα", ήταν το αρχικό σχόλιο του Τούρκου προπονητή, ενώ για το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, πρόσθεσε:

«Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια καλή και έμπειρη ομάδα που διαθέτει καλούς σκόρερ. Την περασμένη εβδομάδα πέτυχαν 98 πόντους κόντρα στη Μακάμπι. Αν ο Μίλος Τεόντοσιτς είναι σε καλή κατάσταση, είναι δύσκολο να τον σταματήσεις. Το ίδιο με τον Νέντοβιτς. Υπάρχουν επίσης ο Μπολομπόι, ο Μίτροβιτς και ο Άνταμ Χάνγκα που είναι επικίνδυνοι παίκτες. Επομένως, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Την περασμένη εβδομάδα πετύχαμε δυο σπουδαίες νίκες μακριά από την έδρα μας. Για να συνεχίσουμε έτσι, είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε στο γήπεδό μας».

Ο Αταμάν αναφέρθηκε και στην κατάσταση του Παναθηναϊκού, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Έχουμε τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες. Φυσικά τώρα μπορώ να πω ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Αν όμως με ρωτούσες πριν από δυο εβδομάδες, όταν χάσαμε τρεις αγώνες στη σειρά, θα σου έλεγα πως έχουμε πάρει τον λάθος δρόμο. Αυτό είναι το μπάσκετ. Έχουμε καλό κίνητρο, έχουμε μομέντουμ, κάθε αγώνες στη EuroLeague είναι σημαντικός και οι φίλαθλοί μας αποτελούν μεγάλο "σύμμαχο". Ελπίζω να είναι έτσι και αύριο».

Όσον αφορά τον Ματίας Λεσόρ, χαρακτήρισε αμφίβολη την συμμετοχή του.

«Στα μέσα της σημερινής προπόνησης, ένιωσε ξανά ενοχλήσεις επομένως το ιατρικό τιμ δουλεύει ασχολείται μαζί του, ελπίζω να παίξει, αυτή τη στιγμή είναι αμφίβολος όμως πιστεύω ότι 80% θα αγωνιστεί», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Αταμάν, ενώ για τον Παπαπέτρου τόνισε:

 «Ελπίζω να είναι έτοιμος στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Δουλεύει σκληρά κάθε μέρα».