Skip to main content

Γεραγωτέλλης: «Στόχος του Ερυθρού Αστέρα το Play In της Euroleague»

Για την πορεία του Ερυθρού Αστέρα στην Euroleague, την μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Φενέρμπαχτσε και τους στόχους των Σέρβων, μίλησε στο EOK WEB Radio ο assistant coach  του Γιάννη Σφαιρόπουλου, Βασίλης Γεραγωτέλλης.

Αναλυτικά ο Έλληνας προπονητής μίλησε:

Για τη νίκη τους στην έδρα της Φενέρμπαχτσε (02/01): «Ήταν πολύ μεγάλη νίκη. Είναι ουσιαστικά κάποιες νίκες που πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε λίγο τα πάνω μας. Είχαμε την προηγούμενη περίοδο κάποιες ήττες που έγιναν στις τελευταίες κατοχές και μας “πόνεσαν”, γιατί όλα τα παιχνίδια αυτά τα χάσαμε. Τελικά τα καταφέραμε, κάναμε την αρχή μας με τη Μακάμπι και πήραμε ένα “διπλό”. Η νίκη επί της Φενέρ νομίζω ότι ήταν πολύ σημαντικό βήμα για να μπορέσουμε ν’ ανακάμψουμε λίγο ψυχολογικά».

Για τη μέχρι στιγμής πορεία του Ερυθρού Αστέρα στην Ευρωλίγκα: «Δε μπορώ να πω ότι έχουμε πάει άσχημα, αλλά ούτε και εξαιρετικά. Έχουμε κάνει κάποιες σημαντικές εντός έδρας νίκες, αλλά χρειάζεται χρόνος και για να μπορέσουμε κι εμείς να καταλάβουμε και να μάθουμε την ομάδα, ν’ αφομοιώσουν και οι παίκτες κάποια πράγματα».

Για τις μεταγραφές που έκαναν στην ομάδα: «Μπήκαμε και στη διαδικασία να κάνουμε κάποιες αλλαγές παικτών και συνεχίζουμε. Η αγορά είναι πολύ περιορισμένη και τα πράγματα πολύ δύσκολα, μεσούσης της σεζόν δεν είναι εύκολο να βρεις μια πολύ καλή προσθήκη. Νομίζω ότι και ο Γκιλέσπι θα μάς δώσει πράγματα στα οποία έχουμε έλλειψη, όπως η αθλητικότητα και η δύναμη κοντά στο καλάθι. Ο Τέπιτς είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο και μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση. Είχα ακούσει γι’ αυτόν και τον είχα δει, αλλά τώρα που τον έχουμε κοντά μας βλέπω πως, εκτός απ’ το ταλέντο του, είναι απίστευτη η παρουσία του, η σοβαρότητά του, η ωριμότητά του σ’ αυτήν την ηλικία και το πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε στην ομάδα. Πιστεύω ότι θα μάς δώσει κι αυτός μια μεγάλη βοήθεια, όπως έκανε κι εχθές».

Για τον στόχο του Ερυθρού Αστέρα: «Έχουμε μπροστά μας άλλα 16 παιχνίδια και στη βαθμολογία όλοι είναι πολύ κοντά. Όλοι μπορούν να τους κερδίσουν όλους. Έτσι πιστεύουμε κι εμείς ότι θα μπορέσουμε να καλύψουμε κάποια ματς που έπρεπε να τα έχουμε πάρει με κάποιες νίκες εκτός έδρας. Θα θέλαμε να κερδίσουμε και όλα τα ματς στην έδρα μας. Έτσι, ίσως έχουμε τις πιθανότητες να παλέψουμε για τα play-in, αυτός είναι και ο στόχος που είχε θέσει αρχικά η ομάδα».

Για τη σημασία του ντέρμπι Ερυθρός Αστέρας – Παρτίζαν στη Σερβία: «Ίσως είναι ακόμα πιο έντονο απ’ ό,τι το αντίστοιχο στην Ελλάδα. Εδώ ζουν πολύ περισσότερο για το μπάσκετ οι Σέρβοι και οι οπαδοί των δύο αυτών ομάδων, παρά για το ποδόσφαιρο, διότι οι ομάδες τους είναι πολύ δυνατές και το μπάσκετ είναι στο επίκεντρο των αθλημάτων. Εμείς, ενώ δεν έχουμε την πορεία που πολλοί προσδοκούσαν απ’ την αρχή της χρονιάς, στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας έχουμε sold-out με 19.5 χιλιάδες κόσμο. Χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό γιατί οι φίλαθλοι δείχνουν τη στήριξή τους και σε μια περίοδο που η ομάδα ψάχνει να βρει τα πατήματά της. Όσον αφορά το αυριανό (04/01) ντέρμπι, αυτό που μου είπαν τα παιδιά της ομάδας ήταν ότι είχαν γίνει ουρές εκατοντάδων μέτρων ψάχνοντας για εισιτήριο. Αυτό, μάλιστα, έγινε το μεσημέρι της Τρίτης, πριν κερδίσουμε στη Φενέρ. Ο γυμναστής της ομάδας μού είπε “αύριο περίμενε 25 χιλιάδες κόσμο μες στο γήπεδο”».

Για την αποχώρηση του Σαμπάζ Νέιπιερ: «Δεν ξέρω πώς νιώθει η ομάδα, αλλά εγώ νιώθω πολύ πιο ήσυχος. Ο Σαμπάζ είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά δεν προσαρμόστηκε στην ομάδα. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ να τον βοηθήσουμε να προσαρμοστεί και να του δώσουμε να καταλάβει τι θέλουμε εμείς. Απ’ τη στιγμή που έφυγε, εγώ νιώθω πιο ήσυχος, γιατί δεν έχω στο κεφάλι μου να σκέφτομαι ότι κάποιος παίκτης ενώ δεν είναι καλά πρέπει να παίζει».