Skip to main content

Euroleague – Μάχες σε ΣΕΦ, Μαδρίτη και Βαλένθια

Με τα παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής συνεχίζεται η Euroleague, με την αυλαία να ανοίγει με έξι αναμετρήσεις.

Το παιχνίδι με ελληνικό ενδιαφέρον διεξάγεται στο ΣΕΦ, εκεί που ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Βίρτους Μπολόνια.

Δύο ομάδες από το… πάνω διάζωμα της βαθμολογίας, δύο ομάδες που διεκδικούν μία θέση στην τετράδα, που δίνει πλεονέκτημα έδρας ενόψει των Play Offs.

Η Βίρτους βρίσκεται στο +1 από τον Ολυμπιακό, έχοντας και το +2 από το πρώτο παιχνίδι, αλλά και τον Τόκο Σενγκέλια στην διάθεση της, καθώς ο Γεωργιανός ταξίδεψε με την Ιταλική αποστολή στην Ελλάδα,  δείχνοντας να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του από το ματς με την Βαλένθια.

Από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» έχουν με το μέρος τους την εξαιρετική τους κατάσταση, καθώς μετρούν πέντε νίκες τις έξι τελευταίες αγωνιστικές, όπως και το «καυτό» ΣΕΦ, με τους φίλους της ομάδας να έχουν κάνει ακόμα ένα «sold out». Ολυμπιακός, όμως, χωρίς προβλήματα, δεν είναι… Ολυμπιακός, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλείται και πάλι να βγάλει… λαγούς από το καπέλο του, σε μία αποδεκατισμένη γραμμή γκαρντ, καθώς, ναι μεν επιστρέφει ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος, όμως απουσιάζει ο Τόμας Γουόκαπ, που τραυματίστηκε στο ματς με το Περιστέρι.

Από εκεί και πέρα, μάχη αναμένεται και στην αναμέτρηση της Ρεάλ με την Φενέρμπαχτσε, με τους Τούρκους να κυνηγούν και αυτοί, από την πλευρά τους, το πλεονέκτημα της έδρας, να έχουν την… ατυχία, όμως, να πετυχαίνουν μία Ρεάλ, βαθμολογικά αδιάφορη, μεν, αλλά… πληγωμένη, δε, μετά και την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει και ο ισπανικός… εμφύλιος ανάμεσα στην Βαλένθια και την Μπαρτσελόνα, με τις «νυχτερίδες» να κυνηγούν μία θέση στην πρώτη 10άδα και τα Play In και τους «καταλανούς» να νιώθουν… καυτή την ανάσα των διωκτών τους, καθώς η Μπάρτσα, από εκεί που φαινόταν να έχει… καπαρώσει την δεύτερη θέση, πλέον… παίζει για την επιβίωση της στην τετράδα.

Στην Κωνσταντινούπολη, Αναντολού Εφές και Μπάγερν Μονάχου θέλουν να εξαντλήσουν τις όποιες ελπίδες έχουν για την 10άδα, η Μακάμπι, απέναντι στην ουσιαστικά αδιάφορη βαθμολογικά Ζαλγκίρις, θέλει να συνεχίσει να έχει το πάνω χέρι για τα Play Offs, ενώ, τέλος, η Μονακό θέλει να «εξαργυρώσει» το διπλό της περασμένης αγωνιστικής στην Βαρκελώνη, υποδεχόμενη τον ουσιαστικά αποκλεισμένο και με πολλές απουσίες, Ερυθρό Αστέρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

Αναντολού Εφές - Μπάγερν (19:30)

Μονακό - Ερυθρός Αστέρας (20:00)

Μακάμπι - Ζάλγκιρις (21:05)

Βαλένθια - Μπαρτσελόνα (21:30)

Ρεάλ Μαδρίτης - Φενέρμπαχτσε (21:45)

Ολυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια (22:00)