Skip to main content

Ιμπάκα: «Κάθε παιχνίδι της EuroLeague είναι ήδη σαν τα playoffs του NBA» (vid)

Για την απόφαση του να αφήσει το ΝΒΑ για χάρη της Ευρώπης, μίλησε στην εκπομπή «The Crossover» της Euroleague, ο Σερτζ Ιμπάκα.

Ο σέντερ της Μπάγερν Μονάχου αναφέρθηκε στην επιρροή του Πάμπλο Λάσο στην απόφαση του να φορέσει την φανέλα των Βαυαρών, ενώ δεν δίστασε να συγκρίνει την Euroleague με τα Play Offs του ΝΒΑ.

Αναλυτικά:

"Ένας από τους κυριότερους λόγους για να έρθω στη Μπάγερν ήταν ο Πάμπλο Λάσο. Ξέρω τον Πάμπλο από τη Μαδρίτη, όταν πήγα να παίξω εκεί κατά τη διάρκεια του lockout του ΝΒΑ. Τον ήξερα ήδη ως άνθρωπο, ως προπονητή.

Πριν από την κλήση με τον Πάμπλο, ο ατζέντης μου πρότεινε αρκετές επιλογές για να πάω σε ομάδες της EuroLeague και είπα όχι. Προσπαθούσα να επικεντρωθώ στο να επιστρέψω στο ΝΒΑ", τόνισε ο Ιμπάκα για να συνεχίσει αναφερόμενος στην κουβέντα με τον έμπειρο προπονητή:

"Δεν ξέρω αν αυτός ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να μιλάει με μαγικό τρόπο, αλλά μπόρεσε να μου αλλάξει γνώμη για να έρθω".

"Κάθε παιχνίδι της EuroLeague είναι ήδη σαν τα playoffs του NBA. Είναι τρελό. Πρέπει να βγαίνεις έξω για να παίξεις κάθε παιχνίδι. Είναι τρελή διασκέδαση" , ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο draft και την επιλογή του στο No.24:

"Οι Γουάσιγκτον Γουίζαρντς είχαν το 18η επιλογή και οι Οκλαχόμα Θάντερ την 24η επιλογή. Πριν από το Draft, είπα στον ατζέντη μου ότι μετά το Draft, θα ήθελα να επιστρέψω στην Ισπανία για έναν ακόμη χρόνο. Ήθελα να νιώσω έτοιμος, και εκείνη τη στιγμή, δεν πίστευα ότι ήμουν έτοιμος να πάω κατευθείαν στο ΝΒΑ".

Κάτι υπέροχο σχετικά με τον ατζέντη μου είναι ότι πάντα πίστευε σε μένα. Μου είπε: "Δεν ξέρω αν αυτό θα λειτουργήσει γιατί αν η Ουάσιγκτον σε κάνει ντραφτ, θέλουν να έρθεις αμέσως, αλλά η Οκλαχόμα έχει την 24η επιλογή και ήταν εντάξει με αυτό. Έτσι, απέρριψα τη 18η επιλογή μόνο και μόνο επειδή ήθελα να παίξω για έναν ακόμη χρόνο στην Ισπανία".