Skip to main content

Αταμάν: «Η καλύτερη επιθετική ομάδα της Euroelague η Μακάμπι»

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε ρυθμούς Play-Offs και επρόκειτο να αντιμετωπίσει την Μακάμπι για το Game 1 ( 22/4,20:30) με τον Εργκίν Αταμάν στις δηλώσεις του στην Συνέντευξη Τύπου να δηλώνει πως οι Ισραηλινοί είναι η καλύτερη ομάδα στο επιθετικό κομμάτι και το μόνο που έχει να κάνει ο Παναθηναϊκός είναι να την περιορίσει και να παίξει άμυνα.

Τα Play-Offs της  Euroleague μπαίνουν στην τελική ευθεία με τους πράσινους να αντιμετωπίζουν την Μακάμπι, με τον Έργκιν Αταμάν να παραδέχεται πως είναι δύσκολο να περιορίσουν την Μακάμπι επιθετικά , όμως αν παίξουν το μπάσκετ που ξέρουν οι παίκτες του και με την βοήθεια του κόσμου ,οι πράσινοι θα βγουν νικητές.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Είναι τα playoffs μετά από μια πολύ δυνατή και απαιτητική regular season. Η σειρά θα είναι πολύ σκληρή. Δεν υπάρχουν εύκολες σειρές στα playoffs. Ολοκληρώσαμε την κανονική περίοδο στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα όλα ξεκινούν από την ισοπαλία. Η Μακάμπι είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες.

Ξέρουν πώς να παίζουν ειδικά στην επίθεση. Εδώ και δύο χρόνια είναι η ίδια ομάδα και ξέρουν να κυκλοφορούν τη μπάλα πολύ καλά. Εμείς θα παίξουμε το δικό μας μπάσκετ, επιθετικό μπάσκετ και θα είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τα ριμπάουντ. Θα παλέψουμε για κάθε κατοχή μπροστά στον κόσμο μας, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση.

Η πραγματικότητα είναι ότι η Μακάμπι είναι η καλύτερη ομάδα επιθετικά στην EuroLeague. Εμείς θα παίξουμε το παιχνίδι μας και την άμυνά μας, ειδικά στην έδρα μας. Πρέπει να είμαστε το ίδιο aggresive στην επίθεση και να παίξουμε σωστά στο τρανζίσιον για να σκοράρουμε περισσότερο από τη Μακάμπι. Για να είμαστε ρεαλιστές και να λέμε την πραγματικότητα, δεν είναι εφικτό να περιορίσουμε τη Μακάμπι στους 65-70 πόντους.

Στο τελευταίο κομμάτι της regular season αγωνιστήκαμε σε κάθε παιχνίδι σαν να είναι τελικός. Πρέπει να σκεφτόμαστε βήμα-βήμα. Τώρα πρέπει να πάρουμε τη νίκη στο πρώτο ματς και να συνεχίσουμε. Είναι αλήθεια. Η Μακάμπι κέρδισε στα 24 από τα 25 παιχνίδια που έδωσε, αλλά είναι, επίσης, ότι δεν έχουμε χάσει κανένα από τα 3-4 τελευταία ματς στο ΟΑΚΑ. Αύριο θα παίξουμε επιθετικά, με τον κόσμο μας και θα βγούμε νικητές".